Skip Navigation Links
artikel
 
KBO nieuws
wo 21-02-2018
1 maart gaan we ter bedevaart naar de Smakt aanvang van de Eucharistieviering  daarna  gaan we een kop koffie drinken in het Pelgrimshuis .
 
 De jaarvergadering is 16 maart de leden krijgen een uitnodiging in de bus tijdens deze middag zal Wensambulance Brabant zich presenteren en uitleggen wat wensambulance allemaal doet . Vorig jaar is een lid van onze vereniging met hun naar Lourdes geweest , ook is er een optreden van Gerard van Kol we hopen dan ook dat we vele leden deze middag kunnen verwelkomen.
 
Vrijdag 23 maart gaan we weer bij 60 Plus aan tafel aanvang 16.00 uur .
 
Zaterdag 24 maart is de nationale opschoondag ook de leden van de KBO dragen hun steentje bij en zullen ons dorp van zwerfvuil bevrijden .Mannen bij voorbaat bedankt voor jullie inzet .
 
Verder wil ik de leden van de KBO er op wijze dat de jaarlijkse toneelvoorstelling van VEST   en met medewerking van Vomuzi 14 en 15 april in Sambeek en 20 en 21 april in Vortum Mullem aanvang 19.00 uur zal plaats vinden de leden krijgen korting dus zeker de moeite waard .
 
Seniorenbeurs de komende tijd worden er in verschillende plaatsen een seniorenbeurs georganiseerd die ik onder jullie aandacht wil brengen .
De  twee jaarlijkse seniorenbeurs georganiseerd door Kring KBO land van Cuijk word gehouden   6 en 7 april in Mill .meer informatie volgt .
Ook is er dit jaar een BeleefPlus beurs in de wetteling in Venraij op vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei ,indien  u zich vooraf registreet via de website www.beleefplus.nl heeft u gratis toegang tot de beurs anders bedraagt de toegang 5 euro .
 

 

Archief van nieuws
 
februari 2018
januari 2018
december 2017
november 2017
oktober 2017
september 2017
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS