Skip Navigation Links
artikel
 
Nieuw muzikaal seizoen is weer begonnen!
ma 04-09-2017
De scholen weer begonnen, de vakantiespullen weer opgeruimd en ook de verschillende repetities zijn weer gestart. Afgelopen week hebben alle muziekanten hun instrumenten weer in gebruik genomen en ook de eerste concerten/activiteiten staan al op de agenda.
Zo is de slagwerkgroep komend weekend te horen in Vierlingsbeek. Zij staan in het voorprogramma van de `Golden Earing´ tijdens Vierlingsbeek Open Air! Wie weet neemt Cecar Zuiderwijk, de drummer van de Golden Earing, zijn stokken wel in gebruik als de Slagwerkgroep de zaal warm maakt.

Het opleidingsorkest heeft afgelopen week de 1e repetitie gehad en gaat komende week met alle jeugdleden van Fanfare st Cornelius zwemmen in Goch Ness te Goch (D) Deze jaarlijkse activiteit laat zien dat samen muziek maken niet altijd over muziek hoeft te gaan. Samen plezier maken is net zo belangrijk!
Ook hun eerste concert van het nieuwe seizoen staat al op het programma, het opleidingsorkest mag namelijk ook dit jaar weer de opening van de kermis verrichten op vrijdag 22 september (noteer deze vast in de agenda)

Natuurlijk is ook het grote orkest weer terug van zomerreces. Zij zijn alweer druk aan het repeteren voor hun eerste concert. Op 7 oktober zal er namelijk een monument onthuld worden bij de Schutskooi. Dit ter ere van de neergestorte WOII piloot F/Lt. Peter Edward Raw, Britisch Royal Air Force. De organisatie van deze middag is in handen van Werkgroep Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WO II in de gemeente Boxmeer. Naast Fanfare st Cornelius zal ook basisschool st Anna haar medewerking verlenen aan deze middag. Meer info zal spoedig volgen, maar dit is zeker een historische middag om bij aanwezig te zijn.

En als laatste natuurlijk niet vergeten: as zondag Rommelmarkt vanaf 09.00u zijn de poorten geopend!

 

Archief van nieuws
 
juni 2018
mei 2018
april 2018
maart 2018
februari 2018
januari 2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS