Skip Navigation Links
artikel
 
Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WO2
vr 08-09-2017
De werkgroep Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WO2 in de gemeente Boxmeer, sluit haar in 2015 gestarte project, af, met de onthulling van een monument bij de Schutkooi in Vortum Mullem.
 
Op zaterdag 7 oktober 2017 zal om 14.00 uur een ceremonie beginnen, tijdens welke een monument ter ere van Flt.Lt. Peter Edward Raw zal worden onthuld. Uit een totaal van 27 crashes die onderzocht zijn, werd deze crash door de werkgroepleden, unaniem verkozen.
Waarom? Peter Edward Raw was een van vier broers uit een gezin, waartoe ook nog twee dochters behoorden. Van de 4 broers zijn er tijdens WO2, 3 om het leven gekomen als piloot bij de RAF.
Peter Edward crashte zijn Hawker Typhoon op 21 maart 1944 in een weide tussen de Maas en de Schutkooi, na een aanval op een boot die afgemeerd lag aan de Afferdense zijde. Een triest verhaal.
De locatie waar een en ander gaat plaats vinden, is een van de mooiste in de gemeente Boxmeer; midden in het Maasheggen gebied.
 
Naast een aantal hoogwaardigheidsbekleders zullen vele familieleden en bekenden deze plechtigheid bezoeken, waaronder de dochter van Peter Edward Raw, die ten tijde van het ongeval slechts 6 maanden oud was. Ook een van de schrijvers van het prachtie boek “RAW Courage” maakt zijn opwachting.
Bij deze plechtigheid zal ook aandacht geschonken worden aan de andere 2 overleden broers.
 
Het programma bestaat uit muziek, speeches en voordrachten, bloem/kranslegging en natuurlijk het onthullen van het monument. Ook zal een echte Spitfire, een fly-bye maken.
 
U bent allen van harte welkom.
 
Voor meer info:
Ons prachtige boek Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WO2 in de gemeente Boxmeer is online te bestellen bij: info@dinternet.nl
https://www.facebook.com/luchtoorlogboxmeer4045/
luchtoorlog@boxmeer4045.nl
Op aanvraag verzorgen wij een prachtige lezing .
tel: 06-53693428
 

 

Archief van nieuws
 
juni 2018
mei 2018
april 2018
maart 2018
februari 2018
januari 2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS