Vortum-spandoek ook zonder Arts bij WK

Publicatiedatum: Vrijdag 25 juni 2010
VORTUM-MULLEM - Ondanks dat Arold Arts nog geen WK-duel in Zuid-Afrika heeft gevolgd, was zijn beroemde Vortum-spandoek toch te bewonderen in het voetbalstadion van Durban. Arold Arts, een van Nederlands meest fervente Oranjefans, heeft nog geen WK-duel in Zuid-Afrika gezien.



Hij had wel een ticket voor Nederland tegen Kameroen. Maar vervoersproblemen hield hem in Nederland. Toch hing zijn Vortum-spandoek tijdens het duel Nederland-Japan in het stadion van Durban.

Daarvoor kreeg hij hulp uit onverwachte hoek. Oud-pastoor Aloys Botden van Oploo, al jarenlang met emiritaat, las onlangs in De Gelderlander dat Arts zijn spandoeken waarschijnlijk niet in Afrika te zien zouden zijn. Daar wist Botden wel raad op. Arts: "Zijn nicht uit Zuid-Afrika was toen net in Nederland. Hij stond erop dat zij een spandoek van mij mee naar Afrika zou nemen en bij de wedstrijd Nederland tegen Japan in het stadion zou ophangen. Zij had kaartjes en zo gebeurde het ook. Mijn spandoek hing in de derde ring."

Als Nederland de kwartfinale haalt onderneemt Arts de reis naar Zuid-Afrika waarschijnlijk wel. Arold Arts met zijn WK-voetbaltickets in zijn woonplaats Vortum.

foto Eveline van Elk
Bron: De Gelderlander

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: