Skip Navigation Links
artikel
 
144 nieuwe woningen in gemeente Boxmeer
di 30-01-2018

 
In 2017 zijn in de gemeente Boxmeer 144 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 102 huurwoningen. Er zijn 5 woningen afgebroken, dus in totaal zijn er 139 huizen meer. Op 1 januari 2018 hadden we in onze gemeente 3204 huurwoningen en 12.175 koopwoningen.
Boxmeer (56) en Sambeek (31) hadden de grootste toename .
 
Huurwoningen
Met woningcorporatie Mooiland is eind 2017 onder andere afgesproken dat tussen 2018 en 2026, 80 tot 100 huurwoningen worden gebouwd. Het precieze aantal is afhankelijk van de woningbehoefte en is exclusief de lopende projecten Hofstede Elderom, Ogelijn/Peppels en Steenstraat (48 huurwoningen in totaal).  Mooiland compenseert daarnaast het aantal verkochte woningen met nieuwbouw. In 2017 gaat het om 5 verkochte huurwoningen.
 
Wethouder Peter Stevens: “Wat huurwoningen betreft, hebben we een inhaalslag gemaakt, dat werpt nu zijn vruchten af. Bij de prestatieafspraken hebben we met Mooiland ook afgesproken dat jongeren tussen 18 en 23 jaar voorrang krijgen in 2018. Maar we hebben bijvoorbeeld ook de mogelijkheid op betaalbare koopwoningen ingezet om jongeren in de kleinere kernen mogelijkheden te geven daar te blijven wonen. Daarmee geef je meteen ook de leefbaarheid in een dorp een stimulans. We kijken naar  de behoeften van de komende jaren, maar zeker ook die van de langere termijn. We moeten de ontwikkelingen en prognoses goed in de gaten blijven houden, maar zitten zeker op de goede weg”.
 
Meedenken
Om zo goed mogelijk in te spelen op toekomstige woonbehoeften, worden inwoners en organisaties gevraagd mee te denken. Eerder is al het Festival der kernen georganiseerd waar veel informatie werd opgehaald en ook initiatieven ontstonden.
Het vervolg hiervan is de Maatschappelijke Woonarena Land van Cuijk op 3 februari in de Weijer in Boxmeer. Onder andere komen daar de volgende vragen komen aan bod:
welke keuzes vallen goed en kunnen rekenen op maatschappelijk draagvlak? Hoe willen partijen het vooral wel? Hoe zorgen we ervoor dat we samen ook echt zaken voor elkaar krijgen?
 
Meedenken en doen? Zaterdag 3 februari om 13.45 uur in de Weijer in Boxmeer (inloop vanaf 13.15). Aanmelden via communicatie@boxmeer.nl Meer informatie op www.landvancuijk.nl/gemeente.
 

 

Archief van nieuws
 
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
augustus 2018
juli 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS