Skip Navigation Links
artikel
 
Instructiedag gebruik fiets en/of e-bike
di 27-02-2018
Oproep voor alle ouderen (senioren) van de gemeente Boxmeer
met fiets en/of e-bike (opgave vóór 15 april)
De SWOGB is van plan om in samenwerking met VVN (Veilig Verkeer Nederland) en met steun van de gemeente Boxmeer en de provincie Noord-Brabant, in september een instructie dag/opfriscursus te organiseren voor en over het gebruik van fiets en/of e-bike in het verkeer. Omdat er de laatste jaren een stijgende trend te zien is in het aantal ongevallen onder deze doelgroep. Het doel van deze dag is om  veiliger en met meer plezier aan het huidige drukke verkeer deel te kunnen deelnemen. Deze cursus zal afhankelijk van het aantal deelnemers in een van de grotere kernen plaatsvinden. Deelname is gratis
Op deze dag zal er aandacht geschonken worden aan de volgende onderwerpen:
-              Kennis van de verkeersregels.
-              Oefenen met de fiets en/of e-bike in de praktijk op een uitgezet behendigheidsparcours.
Er zal een lokale rijwielhandelaar aanwezig zijn voor de nodige technische vragen/opmerkingen.
Bovendien is er aansluitend nog een fietstocht waaraan alle deelnemers kunnen deelnemen.

Indien u belangstelling heeft, meldt u dit voor 15 april bij Jan van Dijk.
E-mailadres janm.vandijk@gmail.com onder vermelding Fiets en/of e-bike training met de volgende gegevens: man/vrouw, leeftijd, naam, adres, woonplaats, telefoonnummer.
Of per post sturen naar Dhr. J. van Dijk, Sint Janslaan 1C, 5836 AX  Sambeek met bovenvermelde gegevens.
Deelname is gratis!
Eind juni of begin juli hoort u of deze training (in september) doorgang vindt.
 

 

Archief van nieuws
 
februari 2019
januari 2019
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS