Skip Navigation Links
artikel
 
Dorpsraadvergadering 2 juli 2018
wo 27-06-2018

Maandag 2 Juli dora vergadering info-avond over zonnepark in Vortum-Mullem
 
Komende maandag is het alweer de laatste dora vergadering van dit seizoen. Verderop de agenda en in de bijlage de notulen van de vorige vergadering.
 
Afgelopen maand is de dora benaderd door Vrij op Naam. Dit bedrijf legt verspreid door Nederland zonneparken aan in Nederland. Nu willen zij ook graag een zonnepark in Vortum-Mullem aan gaan leggen. Dit zou moeten gebeuren aan de Provinciale weg. Dit plan staat nog in de steigers en is nog lang niet definitief. Een interessant verhaal, waarbij we als inwoners van Vortum-Mullem ook de mogelijkheid hebben om hier aan mee te werken. Hoe en wat dit precies inhoudt zal Bas Wijnen ons deze avond allemaal uit gaan leggen.  
 
Verder hebben we nog enkele mededelingen en natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en opmerkingen in de rondvraag.
 
Iedereen is van harte welkom op Maandag 2 Juli om 20.30 in Café KNILLUS
 
Groet,
Peter  

 
Dorpsraadvergadering 2 Juli 2018                             
 
Locatie: Café Knillus
 
Aanvang: 20.30 uur
 
1)         Opening                                                                                       
  
 2)        Vaststelling van de notulen                 
             
3)         Inleiding door Bas Wijnen van Vrij op Naam
            Bas is werkzaam bij Vrij op naam, deze firma legt zonneparken aan en is voornemend om in Vortum-Mullem een park  aan te              leggen. Bas zal op deze avond tekst en uitgleg geven over wat precies de bedoeling is en wat de mogelijkheden zijn.
               
4)         Mededelingen en ingekomen stukken
             * Partneroverleg 20 juni in Boxmeer
             * 22 September is weer burendag, aanmelden kan weer.
             * kleine update over KNILLUS      
 
5)         Rondvraag
            De bewoners aan het woord                                                    
  
6)         Sluiting              

1 bijlage:
Notulen
11,91K Downloaden
 

Archief van nieuws
 
februari 2019
januari 2019
december 2018
november 2018
oktober 2018
september 2018
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS