Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Update Corona Gemeente
wo 27-05-2020
Beste wijk- en dorpsraden,
 
Hierbij informatie rondom het coronavirus van deze week vanuit de gemeente (en/of Rijksoverheid) ten behoeve van jullie als wijk- of dorpsraad en/of jullie inwoners. Ik heb de laatste berichten eruit gepikt, maar kijk vooral regelmatig op https://www.boxmeer.nl/inwoners/coronavirus_42608/. Ook heb ik informatie vanuit Sociom toegevoegd.
 
Deze week is de update eerder vanwege onderstaande activiteit die ik via Sociom heb ontvangen en die ik nog onder jullie aandacht wil brengen.
LSA, platform voor bewonersinitiatieven, organiseert morgenavond donderdag 28 mei 19.30 – 21.00 uur de gratis online bijeenkomst “Buurthuizen coronaproof maken”. Het  is wat kort dag, maar hopelijk kunnen jullie nog deelnemen. Vooraf aanmelden, verdere info hieronder.
 
Informatie coronavirus
 
Nieuwe noodverordening
De Veiligheidsregio komt a.s. vrijdag 28 mei met de nieuwe noodverordening betreffende de maatregelen die 1 juni ingaan. De gemeente Boxmeer zal deze noodverordening volgen. Wanneer de noodverordening online staat is nog niet bekend. Kijk regelmatig op https://www.vrbn.nl/update-coronavirus/.
 
Informatie vanuit Sociom
 
Informatie buurthuizen en ontmoetingsplekkenVanaf 1 juni 2020 mogen buurthuizen en ontmoetingsplekken de deuren weer openen voor 30 mensen. Afhankelijk van hoe goed het virus onder controle is, mogen vanaf 1 juli nog meer mensen naar een ontmoetingsplek komen. Natuurlijk zijn de maatregelen onder voorbehoud: het kan zijn dat richtlijnen van RIVM en de overheid nog wijzigen of worden terug gedraaid.
Het heropenen roept regelmatig wat vragen op. Daarom heeft het LSA een overzichtelijk invulprotocol gemaakt. Dit laat zien waar je aan moet denken en waar je een beslissing over moet nemen als je veilig open wilt gaan. Het invulprotocol is te vinden via deze link: https://www.lsabewoners.nl/download-invulprotocol-buurthuizen-ontmoetingsplekken/.
Daarnaast organiseert het LSA op donderdag 28 mei van 19.30 tot 21.00 uur een gratis online bijeenkomst ‘Buurthuizen coronaproof open’. Ze hebben drie experts uitgenodigd op het gebied van horeca, gezondheid en inrichting. Zij delen graag hun kennis en kunnen dringende vragen beantwoorden. Aanmelden kan via: https://www.lsabewoners.nl/event/buurthuizen-open-hoe-coronaproof/.
 
Overzicht lokale en landelijke initiatieven voor coronahulp in de gemeente BoxmeerDit is een overzicht dat de medewerkers van Sociom de afgelopen tijd voorbij hebben zien komen en hebben gebundeld. Het idee erachter is niet alleen informeren, maar ook inspireren en initiatieven met elkaar delen. Jullie vinden het overzicht als attachment bijgevoegd.
 
Mochten jullie vragen hebben voor Sociom, dan kunnen jullie Samantha Regeer (Buurtwerk Boxmeer en coördinator Vrijwilligerspunt Boxmeer) bereiken via: samantharegeer@sociom.nl of 06-13508839
 
Alvast een fijn en gezond weekend!
 
Met vriendelijke groet,

Andrea Rouland-van Boven
Coördinator wijk- en dorpsraden

 

Archief van nieuws
 
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS