Navigatiekoppelingen overslaan
artikel
 
Dorpsraadvergadering
za 29-02-2020
Hallo Allemaal,
 
Komende maandag is er weer een dora vergadering.
In de bijlage vinden jullie de agenda en de  notulen van de vergadering van Februari.
 
Zoals je in de agenda zult zien, organiseren we samen met de gemeente op 25 Maart het energiecafé. Op deze avond zal er op tal van manieren gekeken worden hoe we beter met energie kunnen omgaan en hoe we onze huizen het beste kunnen isoleren.
Want er valt nog veel te verbeteren.
Om een aantal voorbeelden te hebben, zijn we nog op zoek naar mensen, die van hun huis warmtebeelden willen laten maken, zodat we goed kunnen zien, waar de isolatie lekken zitten en waar isolatie dus het meest zinvol is.
Meer info hierover vindt je in de bijlage die ik heb meegezonden.
 
Wil je meedoen, meld je dan zo spoedig mogelijk aan via dit mail adres.
Peter.van.Bree@vortum-mullem.info
 
Graag tot komende maandag 20.30 uur in KNILLUS
 
Met vriendelijke groet,
 
Peter van Bree – Dorpsraad Vortum-Mullem
Email: Peter.van.Bree@vortum-mullem.info

 

3 bijlagen:
Agenda 2 maart
14,94K Downloaden
Notulen 3 feb.
23,11K Downloaden
Werving warmtebeelden
245,24K Downloaden
 

Archief van nieuws
 
juli 2020
juni 2020
mei 2020
april 2020
maart 2020
februari 2020
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
1999
 


Rss
 
  Wat is RSS?

Wat is RSS en waarvoor dient het?
RSS is een handige technologie om uw favoriete websites te volgen, zonder dat u steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is.

RSS en RSS feeds Om RSS verder uit te leggen maken we hier gebruik van de RSS feeds die Vortum-Mullem.info aanbiedt. Om te weten te komen welke nieuwe informatie zoals nieuws en agenda Vortum-Mullem.info vandaag heeft gebracht kun je naar www.Vortum-Mullem.info gaan en de homepage en onderliggende nieuws en agenda pagina lezen. Voor een compleet overzicht van de laatste nieuws- en agendaberichten van Vortum-Mullem.info kun je gebruik maken van een bijzonder handige toepassing: RSS.

Hoe werkt het?
Vortum-Mullem.info heeft binnen haar website zogenaamde RSS feeds klaarstaan. Dat zijn kleine tekstbestanden die een opmaak hebben die voldoet aan de wereldwijde RSS standaard. Die RSS standaard is te vergelijken met HTML, de 'taal' waarin internetpagina's geschreven worden, maar dan veel simpeler. Elke keer dat een nieuw bericht wordt geplaatst wordt het bijbehorende RSS-bestand, de feed, automatisch voorzien van de laatste informatie. Daardoor laat de RSS-feed altijd de laatste nieuws- en agendaitems zien, zonder dat daar enige vertraging in zit.

Hoe kun je een RSS lezen?
Er zijn twee veelgebruikte manieren om RSS feeds te kunnen lezen: via een website/ browser en via een speciale reader.

Via een website/ webbrowser
De meeste webbrowsers, al dan niet door middel van een speciale plug-in, zijn in staat om rechtstreeks RSS-feeds in te lezen. Browsers die dat zonder meer kunnen, zijn onder andere de laatste versie van Internet Explorer, Opera en Firefox browsers voor Windows en de laatste versie van Safari, de browser voor de Mac, kan het ook. Wie meer wil weten over die mogelijkheden kan het best bij de makers van de browsers kijken hoe dat voor elk product werkt.

Via een RSS-Reader
Als je de RSS-feeds via een apart programma wil lezen, kun je daarvoor kiezen uit vele RSS Readers. Wie nieuwsgroepen leest via een aparte reader kent de voordelen ervan. Voor de leek: een reader kan meerdere RSS feeds verzamelen en groeperen naar keuze van de gebruiker. Daardoor kun je via één programma zowel de rss feeds van Vortum-Mullem.info alsook die van bijvoorbeeld de NOS, BBC en CNN lezen.Ze bestaan voor alle platformen en in vele soorten en maten. Uiteenlopend van hobbywerk tot zeer professioneel.

Meer weten over RSS?
http://nl.wikipedia.org/wiki/RSS