O.N.I. revancheert zich met gelijkspel in Maashees

Publicatiedatum: Zondag 03 juli 2022

MAASHEES | Voor ONI stond zaterdagmiddag de return tegen Friet Boys Maashees op het programma en van een revanche was wel sprake. De afsluitende training van afgelopen maandag deed zichtbaar wonderen. Waar er 10 juni nog kansloos in eigen dorp werd verloren met 5-1, had ONI ditmaal recht op meer dan het behaalde punt in Stadion de Vetbak: 1-1.

ONI hoefde ook ditmaal een minimaal beroep te doen op gastspelers. Guus Cuijpers en Kay van Rhee traden aan in het mooie ONI-tenue en lieten zien dat ze prima mee konden in het tactisch spel van de voetbalclub uit Vortum-Mullem. ONI trad zaterdagmiddag aan met de volgende elf spelers: Thomas Massop; Guido Stevens, Dave Jacobs, Guus Cuijpers, Lucas Peeters; Tom Derks van de Ven, Chielian Jacobs, Sam Litjens; Nick van Mullekom, Kay van Rhee en Erik de Wolf. Op de bank begonnen Teun van Gaal, Janick en Patrick Jacobs.

Klokslag drie uur begon de bal te rollen en nam ONI de heft in handen. Tom Derks van de Ven zag zijn schot uit de hoek worden gehaald door de FBM-goalie (ondertussen heeft Guido Stevens na acht minuten de wedstrijd gestaakt in plaats van de aangekondigde vijf minuten). Kay van Rhee had niet veel later pech nadat zijn schot eindigde op de paal. De rebound werd door Tom Derks van de Ven niet benut. Vlak voor rust konden de bezoekers eindelijk juichen: na een fraaie combinatie tussen Kay van Rhee en Sam Litjens was het de laatstgenoemde die ONI op voorsprong zette in de kampioenswedstrijd van FBM '68.

Na de pauze zakte ONI wat in en kwam de thuisploeg dichterbij de goal van Thomas Massop zonder echte grote kansen te creëeren. ONI moest het in deze fase van de wedstrijd het hebben van de counters en wist daarin ook gevaarlijk te worden: Nick van Mullekom schoot langs en Kay van Rhee had een uitgelezen mogelijkheid. Voor FBM '68 tikte ondertussen de minuten weg en dat leidde tot frustratie bij de middenvelders die niet hun spel konden spelen dankzij ondertekende. Richting het einde van de wedstrijd beging Dave Jacobs een (lichte) overtreding net buiten de zestien meter gebied. De aanvaller van FBM '68, overigens keeper van origine, schoot de vrije trap via de vingertoppen van Thomas Massop fantastisch in de kruising. Daarna kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan, maar slaagde ONI er niet in om nog een keer toe te slaan waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1. Na afloop werd de derde helft nog ingezet bij Knillus en kon er worden teruggekeken op een mooie middag. Aanstaande zaterdag reist ONI af naar Ven-Zelderheide. Om 17:00 uur zal er worden afgetrapt tegen Vense Boys.