Notulen dorpsraadvergadering 4 april 2022

Publicatiedatum: Maandag 04 april 2022

Dorpsraadvergadering:  maandag 4 april

Locatie: Café KNILLUS

Aanvang: 20.30 uur

 

 

1. OPENING      

Peter opent de drukbezochte vergadering en heet iedereen van harte welkom. Hij geeft aan dat Koos van Bree als nieuw bestuurslid het bestuur komt versterken.

 

2. NOTULEN VORIGE VERGADERING

Er zijn geen opmerkingen en de notulen worden goedgekeurd

 

3. WERKGROEPEN

ST CORNELISSTRAAT

Greetje licht namens de werkgroep de situatie toe over de stand van zaken met betrekking tot het aanpakken van de St. Cornelisstraat. Het hele project duurt langer dan vooraf gehoopt. Er is een nieuwe projectleider (Migiel van Boekel) vanuit de gemeente Land van Cuijk. Daarnaast is er een adviseur (John) bij betrokken die aangeeft dat de begroting van 2018-2019 niet meer sluitend is voor het project dat wordt uitgevoerd in 2023. Het projectteam probeert nu het Waterschap erbij te betrekken om toch (met eventuele subsidie) tot een sluitende begroting te komen. Voor eind april hopen we dat er meer duidelijkheid komt over de voortgang van het project. Als er daarna meer duidelijkheid is zal het plan gepresenteerd worden aan de inwoners.

 

WONEN

Er wordt flink gebouwd in Vortum-Mullem. Op zowel de Bosch-akker als Molenhof zijn alle kavels verkocht of in optie. In totaal worden er dit jaar 16 woningen gebouwd. Er loopt alweer een initiatief voor een nieuwe bouwlocatie.

 

KONINGSDAG    

De werkgroep is uitgebreid met enkele vrijwilligers die ervoor gaan zorgen dat er diverse activiteiten georganiseerd worden op 27 april.

 

KNILLUS

De bouwgroep is bezig met de voorbereiding van de opslag achter Knillus. De financiën zijn via subsidie rond. Als de voorbereidingen rond zijn gaan we met een clubje vrijwilligers aan de slag.

 

4. MEDEDELINGEN EN INGEKOMEN STUKKEN

 

  • Verslag bijeenkomst Dora Zuid.
    • Onderwerpen die hier besproken zijn vliegbasis de Peel en energietransitie (zonneparken, energie uit biogas, windmolens, houtstookcentrale, waterenergie bij sluis, aardwarmte, isolatiemaatregelen….). Er kan verder gebruik worden gemaakt van energiecoaches die advies geven om te besparen op energie.
  • Aanpak kruispunt Sint Anna school
    • Omdat de herinrichting van de Sint Cornelisstraat is uitgesteld is er een aanvraag ingediend bij de gemeente om bij de school een veiligere situatie te creëren. De vraag komt op de lijst WIU (Werk In Uitvoering)
  • WIU
    • Er is nog geen duidelijkheid welke projecten van deze lijst dit jaar worden uitgevoerd. Naast de veiligheid bij school is ook de situatie rondom verlichting op de Haltestraat weer aangekaart (door de school). In eerste instantie is hier negatief op gereageerd door de gemeente. De dorpsraad gaat hierover nog in discussie met de gemeente.
  • Opvang vluchtelingen Oekraine
    • De gemeente vraagt of er mogelijkheden zijn voor opvang van vluchtelingen uit Oekraine. In Vortum-Mullem zijn tot nu toe geen locaties aangewezen door de gemeente. Particuliere opvang aanbieden is altijd mogelijk.
  • Snack mededeling
    • Na de kroegentocht afgelopen carnaval zijn er nog veel snacks (friet, frikandellen en kroketten overgebleven). De verenigingen die dit hiervan gebruik willen maken kunnen deze ophalen

 

5. RONDVRAAG/ BEWONERS AAN HET WOORD

  • Henk Broeren meldt dat de subsidieregeling voor verenigingen tot en met 2023 hetzelfde blijft. Elke vereniging moet dit zelf in de gaten houden.

 

6. SLUITING

Peter bedankt iedereen en sluit de vergadering

                                         

 

             

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: John Ebben

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: