Vortum-Mullem groet Oranje maar niet op het WK en zeker niet op kosten van Qatar

Publicatiedatum: Dinsdag 08 november 2022

Vortum-Mullem groet Oranje, maar niet op het WK en zeker niet op kosten van Qatar: ‘Puur schandalig en omkoping’

VORTUM-MULLEM - ‘Vortum-Mullem groet Oranje.’ Het spandoek hangt er áltijd als het Nederlands Elftal voetbalt. Waar een dorpje in Noord-Brabant van nog geen 800 inwoners groot in kan zijn. Maar tijdens het WK in Qatar kan Vortum-Mullem Oranje de groeten niet doen. Om meerdere redenen.

Nee, Arold Arts uit Vortum-Mullem en zijn Boxmeerse kompaan Huub Thoonen zijn niet benaderd om op kosten van Qatar naar het WK te gaan. ,,Maar op die manier was ik toch niet gegaan”, zegt Arts beslist. ,,Ik ben toch niet gek? Er zijn zoveel mensen omgekomen bij de bouw van die stadions. Dan zou ik echt een schuldgevoel krijgen.”

Schandalig

‘Puur schandalig’, noemt de Oranje-supporter de actie van Qatar om Nederlandse fans te fêteren - onder voorwaarden. ,,Eerst koopt Qatar met een zak geld de FIFA om en nu er allemaal negatieve publiciteit is rond het toernooi, moeten de supporters het allemaal goed gaan praten. Het is pure omkoping.”

Arts betaalt zijn kaarten dus zelf, al zijn de prijzen niet mals - reden voor Thoonen om af te haken voor het wereldkampioenschap. Maar Arts gaat wel, al gaat hij alle groepswedstrijden die hij al had geboekt missen. ,,De vluchten gaan uiteindelijk niet door vanwege gebrek aan belangstelling...”

Hij heeft zijn hoop gevestigd op bondscoach Louis van Gaal. Die moet zijn team minstens naar de halve finale leiden en het liefst naar de eindstrijd. Want daar heeft de trotse inwoner van Vortum-Mullen al kaarten voor. Ondanks alle smetten die aan het WK kleven. ,,Want ja, als Oranje zover komt, dat is eenmalig”, legt hij uit.

Mocht het Nederlands Elftal zich scharen bij de beste vier landen van de wereld, dan stapt Arold Arts in het vliegtuig naar het omstreden emiraat. ,,En het spandoek gaat mee.” Al acht hij de kans klein dat het bij de halve finale te zien zal zijn. ,,Je mag in Qatar helemaal niks. Je mag op de tribune nog geen T-shirt uittrekken. Dus ik zie niet dat ik het spandoek mag ophangen. Maar het gáát mee.”

Bron: De Gelderlander - Marco Bouman
Foto: © Koen Verheijden

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: