Concertreis Bollendorf 05 t/m 07-07

Publicatiedatum: Dinsdag 09 juli 2024

Afgelopen weekend is Fanfare st Cornelius samen met de Slagwerkgroep afgereisd naar het Duitse plaatsje Bollendorf gelegen aan de grensrivier, de Sauer. Voordat we in Bollendorf aankwamen hebben we eerst een stop in Bitburg gemaakt waar we konden genieten van de vele terrasjes aldaar. Om 19.00u vertrokken we naar de jeugdherberg in Bollendorf waar we ons in de vele kamers en stapelbedden konden installeren om vervolgens te genieten van een gezellige avond.

De volgende ochtend op tijd weer op om fris en fruitig richting onze eerste concertlocatie te gaan. Deze vond plaats in Vianden (L) een locatie waar we tijdens onze concertreis in 2015 ook onze muzikale klanken ten gehore hebben gebracht. Een optreden waarbij we, samen met de slagwerkgroep, de inwoners van Vianden hebben verrast met een afwisselend programma met veel gelach en vertier. Na dit optreden kregen we lovende woorden van de burgemeester en bood hij een lokaal drankje aan.

Toen alles snel inpakken en weer de bus in naar de 2e concertlocatie van deze dag namelijk; Echternach (L). Hier moesten we voorafgaand aan het concert even schuilen voor een bui, maar hierna konden we alle mensen op de terrassen vermaken met onze muziek. Naderhand gelegenheid om zelf nog even op de terrasjes te zitten maar ook op tijd terug naar de Jeugdherberg om gezamenlijk de kwartfinale van het EK voetbal te bekijken. Dit zorgde voor een spannende avond maar gelukkig met een goede afloop.

Zondag ochtend wederom op tijd weer op omdat de bus rond 09.30u alweer vertrok richting Nederland. Voordat we naar Vortum-Mullem vertrokken hebben we eerst in de thuisstad van onze dirigent Henk Houben een concert gegeven; bij Cafe Braam te Roermond. Boven op een heuvel was het zo winderig dat verschillende muziekstandaarden omvielen en muziekstukken nog net niet wegwaaiden. Maar ook dit concert was weer een toppertje met veel vermaak. Daar nog een laatste drankje om vervolgens nog een klein uurtje in de bus te gaan terug naar Vortum-Mullem waar de afsluitende barbecue al stond te branden.

Al met al weer een zeer vermakelijke concertreis met ruimte voor muziek maar zeker ook ruimte voor veel lachen, kletsen en vermaak.

De foto’s staan al in het fotoalbum (met dank aan Roel vd Broek)

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Saskia Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: