Afval enquete

Publicatiedatum: Dinsdag 10 oktober 2023

Jouw mening over afval telt

In de gemeenten Land van Cuijk wordt op verschillende manieren afval ingezameld. Sommige afvalstromen worden aan huis opgehaald, voor andere afvalstromen zijn er locaties, waar je je afval naartoe kunt brengen. We werken toe naar een circulaire economie. Dit betekent onder andere dat afval nog beter wordt gescheiden en we meer producten en materialen opnieuw kunnen gebruiken. Daarmee wordt de hoeveelheid restafval, die verbrand moet worden, steeds kleiner. Dit alles draagt bij aan een beter milieu. Om dit te bereiken, is het erg belangrijk dat het afval goed gescheiden wordt voordat het wordt aangeboden.

 

Onderzoek

We willen de komende jaren een nog betere scheiding van grondstoffen bereiken. We zijn daarom op zoek naar jouw ervaringen met de (mini)milieustraten en de inzameling van oud papier en karton. Met de resultaten van het onderzoek kijken we waar nog mogelijkheden voor verbetering zijn.

 

Meedoen

Je kunt je mening, tot 29 oktober, geven door de digitale vragenlijst in te vullen. De vragenlijst staat op https://ons.landvancuijk.nl/afval. De vragen kunnen volledig anoniem worden ingevuld.

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: