De dag van de mantelzorg

Publicatiedatum: Donderdag 12 oktober 2023

10 november: De Dag van de  Mantelzorg
Thema 2023: Regeldruk

Op vrijdag 10 november aanstaande is het de Dag van de Mantelzorg. Een uiterst belangrijke dag, omdat we hierbij denken aan alle mantelzorgers die zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders mantelzorger? En die zorg is vaak onzichtbaar, onmisbaar en houdt meer in dan alleen zorgen voor. Dit jaar is het thema ‘regeldruk’ die dit in het daglicht zet.

De bureaucratische rompslomp kost mantelzorgers (te) veel tijd. Om alles goed te regelen voor de zorgvrager, is er vaak sprake van formulieren die jaarlijks opnieuw moeten worden ingevuld, bestaat er veel wet- en regelgeving omtrent mantelzorg, word je regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd of krijg je te maken met meerdere zorgorganisaties. Dit brengt veel onduidelijkheid en kost ieder jaar veel tijd. Dit zou anders moeten kunnen.

Nu even niet
Dit jaar wordt er herkenning gevraagd rondom regeldruk, maar het allerbelangrijkste is dat we omkijken naar alle mantelzorgers. Op vrijdag 10 november laten we de regeldruk los en zeggen we: ‘nu even niet’. Op deze dag draait het om dé mantelzorgers. Jullie zijn niet te missen.

Vanuit het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein[1] delen wij daarom op diverse plekken deze héle week (6 t/m 10 november) attenties uit aan mantelzorgers binnen het Land van Cuijk. Op deze manier willen we hen een hart onder de riem steken. Naast de attentie is er koffie en thee om lotgenoten te ontmoeten.

Ben jij mantelzorger?
Vraag dan kosteloos de attentie aan! Ken jij een mantelzorger? Tip diegene om de attentie aan te vragen. Vul het aanmeldformulier in op onze website: www.mvplein.nl of bel naar: 0485 - 700500. Dit kan tot uiterlijk 28 oktober 2023.

Let op: 1 attentie per huisadres en aanvragen is verplicht (de attentie kan alleen aangevraagd worden door mantelzorgers binnen de gemeente Land van Cuijk).

 

[1] Onderdeel van Sociom

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: