112 dag

Publicatiedatum: Zaterdag 18 mei 2024

Zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur

112-hulpverleningsdag bij vernieuwde brandweerkazerne

Het brandweerkorps van Vierlingsbeek houdt op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur een 112-dag in en om de vernieuwde kazerne aan de Molenweg. “Een unieke kans voor jong en oud om meer te leren over de belangrijke rol die de brandweer en andere hulpverleners spelen in het beschermen en helpen van de lokale gemeenschap”, stelt bevelvoerder Ton Cuijpers. “Tevens laten we die dag als vrijwilligerskorps natuurlijk met trots onze gerenoveerde, duurzame kazerne aan het publiek zien.”

De 112- dag is meer dan een open dag, vindt Cuijpers. “Vooral vanwege de aanwezigheid van andere hulpverleningsorganisaties als politie, ambulance, reddingsbrigade en EHBO. “Maar er is bijvoorbeeld ook een crashtender van vliegbasis Volkel aanwezig, een speciaal type brandweervoertuig. Dit voertuig, dat ook wel een blusreus wordt genoemd, wordt voornamelijk op luchthavens ingezet bij de bestrijding van de gevolgen van ongevallen met vliegtuigen. De krachtige motor zorgt ervoor dat dit zware voertuig binnen korte tijd op de plaats van een incident kan zijn.”

Er zijn tijdens de 112-dag tal van activiteiten en demonstraties, van brandblusoefeningen tot het verkennen van de brandweervoertuigen. Daarnaast kunnen kinderen zich uitleven op een springkussen en zich laten schminken. De bezoekers krijgen bovendien de kans om meer te leren over brandveiligheid, het belang van preventie en hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen in noodsituaties. “Daarnaast zijn onze brandweervrijwilligers en andere hulpverleners aanwezig om vragen te beantwoorden en hun ervaringen te delen. Deze 112-dag wordt een dag vol plezier, educatie en bewustwording over hulpverlening in al haar facetten”, zo besluit Cuijpers.

De demonstraties vinden zowel in en om de kazerne als op het terrein van Champfood aan de overzijde van de weg plaats. De toegang tot de 112-dag is gratis. 

Adres: Molenweg 8c, 5821 EA, Vierlingsbeek.

(Bron: www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: