Stichting Leergeld

Publicatiedatum: Donderdag 19 mei 2022

Leergeld heeft vorig jaar meer kinderen geholpen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen. Leergeld is een stichting die actief is in de Gemeente Land van Cuijk en is onbezoldigd. We werken met 17 vrijwilligers iedere dag hard om nog meer kinderen te gaan helpen.

Ik wil graag het volgende onder de aandacht brengen en ik hoop dat je ons hierbij kan helpen. Wij, Leergeld Land van Cuijk, en een hele actieve commissie waaronder Jan van Raaij, Karel van Soest, Tiny Weemen, Antoine Walraven en Stan Verhaak gaan een FietsFestival organiseren. Wij willen vragen of dat er een advertentie geplaatst kan worden. Het festival heeft geen winstoogmerk. We hebben diverse sponsoren die de kosten proberen te dekken. Het is GRATIS voor ALLE kinderen uit het Land van Cuijk dus wij hopen dat er zoveel mogelijk kinderen mee gaan fietsen of naar de festival locaties komen. Hieronder de informatie (zie bijlage voor poster):

Op zondag 3 juli organiseren wij als Leergeld Land van Cuijk een spectaculaire fietsfestival voor ALLE kinderen woonachtig in het Land van Cuijk.
Er zijn twee fietsroutes in de regio uitgezet, dus altijd wel een punt in de buurt waar je kan starten.
De kinderen die zich inschrijven krijgen  gevulde rugzak met onder andere bonnen voor eten en drinken.
Onderweg kunnen de kinderen meedoen met leuke activiteiten. Er is ook gezorgd voor wat lekkers.
Deze fietstocht is voor ALLE kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar woonachtig in het Land van Cuijk.

We hebben ook twee festivals georganiseerd waar de kinderen onder andere YouTuber Govert Sweep kunnen ontmoeten, kijken naar een goochelaar, rijden in een Formule 1 simulator, maar er zijn ook gezellige foodtrucks, een springkussen, leuke DJ’s, prijzen te winnen en nog meer!

Ons doel is om een onvergetelijke (familie)dag te organiseren én zoveel mogelijk aandacht voor onze Stichting Leergeld Land van Cuijk te krijgen en zodoende meer kinderen te kunnen helpen.

Schrijf je vast in want vol is vol! Dat kan eenvoudig via www.leergeldlandvancuijk.nl

We hebben gekozen voor 2 fietsroutes en op die fietsroutes hebben we een aantal korte stops en op het event locatie een lange stop. Het is ook mogelijk om alleen naar de event locatie te komen en niet deel te nemen met het fietsen.

Fietsroute Boxmeer Sint Anthonis                                         Fietsroute Cuijk Grave Mill

Hermans en Hermans                                                               Camping ‘t Loo                        

Stuw Sambeek                                                                          Drone vliegen Gassel

Model vliegclub Columbia                                                         Theater De Tongelaar

Event locatie De Brink Sint Anthonis                                         Event locatie De Barendonk Beers

Kort geleden hebben wij van MSD in Boxmeer een prachtige donatie ontvangen. Om niet alleen de middelen te ontvangen hebben wij gemeend om met de grootste werkgever in het Land van Cuijk een event op te zetten. Doelstelling is om zoveel mogelijk naamsbekendheid voor Leergeld te genereren. Daarnaast bieden we iets unieks aan (mede door het gratis karakter) voor ALLE kinderen uit het Land van Cuijk. Organisatie ligt volledig bij Leergeld met ondersteuning van Jan van Raaij, Karel van Soest, Tiny Weemen, Antoine Walraven en Stan Verhaak. Ondergetekende is hoofdcontactpersoon van alles en we zijn dus met een mooie groep vrijwilligers die dit gaan organiseren.

Voor communicatie en inrichting van het event zoeken we partijen die ons kunnen helpen om zoveel mogelijk gezinnen naar het FietsFestival te laten komen.

Met vriendelijke groet,
Stichting Leergeld Land van Cuijk
  

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: