Allerheiligen en Allerzielen

Publicatiedatum: Woensdag 19 oktober 2022

Onze Lieve Vrouwe parochie

Allerzielen in het licht

De herfst is een periode van gedenken.

Zo staan wij ieder jaar in de herfst stil bij onze overledenen.

In de Onze Lieve Vrouwe parochie benoemen we speciaal tijdens een Allerzielenviering degenen die in het afgelopen jaar zijn overleden.

 

Allerheiligen en Allerzielen in Sambeek

Op 29 oktober a.s. vieren we in Sambeek Allerheiligen en Allerzielen.

Zoals gebruikelijk vieren we dit met een Eucharistieviering met aansluitend een lichtprocessie naar een van de begraafplaatsen. De beide begraafplaatsen in Sambeek worden ’s avonds “in het licht” gezet om de overledenen te gedenken.

Dit jaar is de Eucharistieviering om 19:00 uur in de kapel van Het Kloosterhuis. In deze viering zullen de overledenen herdacht worden. Daarna volgt de lichtprocessie naar het oude R.K. Kerkhof (daarvoor dient u zelf een lichtje mee te brengen) en daar zal een korte afsluitende viering gehouden worden. Uiteraard is het doorgaan van de lichtprocessie weersafhankelijk, maar ervaring leerde dat het vrijwel altijd plaats heeft kunnen vinden.

U bent van harte uitgenodigd!

 

 

Allerheiligen en Allerzielen in de Sint Petrusbasiliek

De Eucharistieviering bij gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen in de Sint Petrusbasiliek is op zondag 30 oktober en begint om 10:30 uur. In deze viering zullen de overledenen van het afgelopen jaar herdacht worden. Na afloop van de viering bestaat voor de families van een overledene van wie we in bovengenoemde periode afscheid hebben genomen de gelegenheid om het houten gedachteniskruisje mee te nemen.

Mocht u verhinderd zijn kan dit kruisje ook later aangereikt worden. Neem dan contact op met Het Parochiehuis.

 

 

Allerheiligen en Allerzielen in Vortum-Mullem

Ook in het MFA Knillus in Vortum-Mullem vieren we op 30 oktober om 10:30 uur de Eucharistie bij gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen. In deze viering zullen de overledenen in het algemeen en van het afgelopen jaar herdacht worden. Na afloop van de dienst bestaat voor de families van een overledene waarvan we in bovengenoemde periode afscheid hebben genomen de gelegenheid om het houten gedachteniskruisje mee te nemen. Mocht u verhinderd zijn kan dit kruisje ook later aangereikt worden. Neem dan contact op met Het Parochiehuis.

U bent van harte welkom.

 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: