VARNAMO DRUKT TUMULT AAN HET HART

Publicatiedatum: Maandag 01 november 1999

VORTUM-MULLEM - Waarschijnlijk weet u het nog wel; 29 augustus jl. organiseerde TUMULT de TUMULTPARTY 1999. Onder een stralende zon hield TUMULT, samen met velen uit Vortum en omstreken, een spetterend feest. Een fantastische feesttempel met een heerlijke ambiance, uitstekende kapellen, een heus wereldrecord in het Guiness book of record, de officiële CD-presentatie en veel, heel veel meer, maakten de TUMULTPARTY tot een onvergetelijke dag. Wij van TUMULT willen iedereen die is geweest, heeft geholpen of op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan een van de hoogtepunten uit ons bestaan heel hartelijk bedanken.

 

Maar......TUMULT is er de club niet naar om tevreden achterover te leunen en terug te kijken op gezellige en geslaagde evenementen. Dus.....op 30 september stond alweer het volgende grote evenement voor TUMULT op de rol. Een heuse concertreis naar het Zweedse Värnamo. Een boordevolle bus, gevuld met 49 Tumultezers, toog op donderdagavond naar Zweden. Vol verwachting klopte het hart bij alle 49 voor wat er in Zweden zou gaan gebeuren. Reisleider annex organisator Olle vertelde 100-uit over Zweden en al het moois wat er in Zweden op het gezelschap wachtte, maar....toch was er enige terughoudendheid. Zo zijn wij Vortummers; eerst zien dan geloven.......

 

Omstreeks 11.00 uur arriveerde de club in Värnamo. Na een verfrissende duik in het zwemparadijs, waarbij het wekelijkse aquafit van de lokale ouderen wreed werd verstoord door enkele 'bommetjes' van enkele gewichtige figuren uit Vortum, werd er in muzikale optocht naar Williams Salonger gelopen. Williams, de nachtclub/club/kroeg waar alles zou gaan gebeuren, bleek een prachtig complex waar een gigantisch podium op de mannen van TUMULT wachtte. Natuurlijk werd er even ge-soundchekt ten overstaan van o.a. de burgemeester van Värnamo voordat er lekker werd geluncht. Onder de lunch verhaalde de burgervader over historie en cultuur van Värnamo en gaf blijk van een rijke geschiedenis van het stadje. Nadat TUMULT de burger een T-shirt had overhandigd, welk hij ter plekke aantrok (!), werden de barakken verkend. Ons verblijf bleken prachtige cottages te zijn in een bosrijke omgeving waar het ons aan werkelijk niets ontbrak.

 

Langzaamaan naderde uur 'U' waarop TUMULT voor de 1e keer zou gaan optreden. Het bleek een schot in de roos te zijn. De Zweden sloten TUMULT in de armen en omgekeerd. Een gigantisch feest was het gevolg waarbij de fans van TUMULT zich op een fantastische manier presenteerden. Vortum-Mullem-promotion in optima forma!! De 1e avond was in ieder geval zeer geslaagd en smaakte naar meer (tenminste voor de meesten; er waren er bij die vrijdagavond genoeg hadden gehad.....).

 

De zaterdag bleek, zo mogelijk, nog meer in zich te hebben voor TUMULT. Optredens in het centrum en een sportieve onderbreking bleken een uitstekende opwarmer voor de avond te zijn. Want.....die avond in Värnamo zal niemand ooit meer vergeten!!! 400 uitzinnige Zweden die er, samen met TUMULT en de fans, een fantastisch feest van maakten. Alcohol, muziek, zang en dans; die wonderlijke combinatie zorgde voor een feest dat z'n weerga niet kent........

 

Een besloten after-party voor de Vortumse club zorgde voor een waardige afsluiting van deze fantastische avond. Ook de zaterdagavond liet bij enkele sporen achter, maar op zondagochtend waren alle feestgangers weer ontwaakt en klaar voor het laatste Zweedse ontbijt. De eigenaar van Williams Salonger kwam persoonlijk afscheid nemen van TUMULT c.s.. Niet voor niets zo bleek, want het 'Hollandse Weekend' bleek goed te zijn geweest voor een recordomzet aan drank!!! Zoals altijd kwam er ook in dit geval aan 'alle goede dingen een eind'! Afscheid van het personeel van Williams Salonger en een enkele groepsfoto was het laatste dat de club restte.

 

De terugreis werd ingezet, en na een bezoek aan een natuurreservaat van 10.000 (!) ha. werd er bij het veer van Herrgarden afscheid genomen van Olle. Een staande ovatie was zijn deel want mede door zijn inspanningen werd Värnamo 1999 voor velen een onvergetelijke ervaring. Een laatste kopje koffie en een broodje op de vroege maandagochtend bij Mat en Lies waren het laatste wapenfeit van 4 dagen Zweden. Moe maar voldaan keerden alleen huiswaarts.........

 

Voor de liefhebbers; er komt een vervolg op deze 1e internationale reis van TUMULT. Het hoe, wat, waar en wanneer? Wij houden u op de hoogte.


Met Tumultezer groeten,

Hofkapel TUMULT

 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem November '99

Bron: VG Tumult

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: