CD GENOMINEERD ALS "BESTE VAN DE EEUW"!

Publicatiedatum: Donderdag 20 januari 2000

CD van TUMULT uit Vortum-Mullem genomineerd als beste van de eeuw!!!

 

Hofkapel Tumult uit Vortum-Mullem heeft in 1999 haar 1e CD, 'Hard, Hoog en Wiedt' opgenomen en uitgebracht. Van deze CD zijn er inmiddels ruim 600 verkocht welk aantal voor een hofkapel heel goed te noemen is. Hofkapel Tumult is, zeker door haar regelmatige optredens, inmiddels een bekende naam in het circuit van blaasorkesten en joekskapellen en ook de CD van Tumult is niet onopgemerkt gebleven. Door de redactie van DweilorkestenNet, een organisatie die op het internet blaas- en joekskapellen bij elkaar brengt, zijn er 10 CD's uit de 20e eeuw genomineerd voor de titel 'Blaaskapel- CD van de 20e eeuw'. De CD van hofkapel Tumult uit Vortum-Mullem is hier ook voor genomineerd. Andere nominaties zijn b.v. toegekend aan 'De Zwiebels' uit Den Haag, 'Als je maar bekend band' uit Zwolle, 'De Notenkrakers' uit Zevenbergen en 'De JiggerBiggerBand' uit Enschede. Criteria voor de nominatie waren o.a. originaliteit, variëteit, een herkenbaar eigen geluid en de verkoopcijfers van de betreffende CD.


Stemming via internet

 

De komende 2 weken nog kunnen fans en liefhebbers van blaasmuziek hun stem nog uitbrengen op hun favoriete CD. Dat kan alleen via internet/e-mail via het e-mail adres info@dweilorkesten.net. Hofkapel Tumult roept alle inwoners van Boxmeer en verre omstreken op om deze gelegenheid aan te grijpen om de CD van Tumult naar de titel te mailen via het genoemde e-mailadres. De sluitingsdatum van de verkiezing is 30 januari.


CD ´Hard, Hoog en Wiedt´

 

Mensen die nog niet in het bezit zijn van de CD 'Hard, Hoog en Wiedt' kunnen deze alsnog gemakkelijk in hun bezit krijgen. De prijs van de CD ´Hard, Hoog en Wiedt´ bedraagt 25 gulden. De CD telt 17 nummers en telt ruim 43 minuten. Liefhebbers voor deze CD kunnen terecht bij het management van Tumult voor bestellingen; 0485-521592.


Voor meer informatie kunt u terecht bij Maarten Ebben - Leider van Tumult (0485-521592 privé of 0485-349929 werk of e-mail maarten.ebben@12move.nl).

 

Bron: Boxmeers Weekblad 19 Januari 2000

Bron: VG Tumult

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: