TUMULT wint opnieuw in Deurne

Publicatiedatum: Donderdag 09 mei 2002

Vortum-Mullem - Hofkapel TUMULT uit Vortum-Mullem heeft op Hemelvaartsdag, 9 mei jl., in Deurne bij het Zuid-Nederlands Kampioenschap voor Joekskapellen in Deurne, voor het 2e jaar op rij, goed gepresteerd. Won de pretband uit Vortum-Mullem vorig jaar nog de 1e prijs in de categorie sfeer, dit jaar waren er ereplaatsen in de categorieën sfeer en algemeen en won TUMULT in de categorie presentatie de 1e prijs. 

 

Het festival in Deurne werd dit jaar voor de 17e keer georganiseerd. Aan de editie van 2002 namen 19 kapellen deel. Het festival werd mede opgeluisterd door een koopzondag van de middenstand in Deurne. Mede daardoor waren er, volgens politieschattingen, wederom meer dan 25.000 bezoekers in het peeldorp aanwezig. In Deurne was er dit jaar een 25-koppige jury. Door die jury werd de band 'Gein Aom' uit St. Odilienberg als overall winnaar bestempeld. De band OB Bluswerruk uit Eindhoven won de titel in de categorie Muzikaliteit en Buskes uit Tilburg won in de categorie Sfeer. De mannen uit Vortum kregen de hoogste eer toebedeeld in de categorie Presentatie en scoorden een 3e plaats in de overall-ranking.

 

Het volgende grote optreden van TUMULT staat gepland op 30 juni a.s. Dan zal de pretband optreden tijdens een groot kapellenfestival in Afferden (Gld.).

 

 

Klik op het krantenknipsel, om deze te vergroten.

 

Bron: Lokale media

Bron: VG Tumult

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: