Hofkapel Tumult jumpt mee met de jeugd

Publicatiedatum: Zaterdag 07 juli 2007

Speciaal voor Hofkapel Tumult heeft René Peters uit Sint Anthonis een jump versie uitgebracht van de Tumult klassieker "Olé, olé Fiesta". 

Hofkapel Tumult wil daarmee voor de komende carnavalsperiode ook de jeugd van CV De Plekkers de mogelijkheid bieden mee te jumpen met het oud-schlager nummer. Op deze manier zal ook de carnaval onder de jeugd in Vortum-Mullem en omstreken levendig blijven en wil Tumult laten zien alle muziekstijlen te beheersen. Of deze versie ooit live ten gehore kan worden gebracht is echter nog een groot vraagteken......

De jump versie van Olé, olé Fiesta is onderaan dit artikel als MP3 gratis te downloaden.Enige achtergrondinformatie voor degene die de jumpstyle niet kent:

"Jump is een substijl in de elektronische dansmuziek, die zich kenmerkt door de focus op de (harde) bass. In het begin werd jump beschouwd als een variant van het snellere en hardere hardcore, maar al snel groeide deze tragere variant (toen zo'n 135-140 bpm) uit tot een ware rage.

Het jumpgenre is ontstaan uit de oldschool en hardcore van begin jaren '90. Er werden toen al platen gemaakt die men nu zou kunnen omschrijven als jump (zoals Speedy J - Pullover), maar een aparte stijl was jump toen nog niet. Dat gebeurde waarschijnlijk eind jaren '90 toen Da Boy Tommy en Da Rick samen de top 10-hit "Ready to rumble" scoorden. Rond 2003 kwam jump ook in Nederland langzaam op. Doordat in Nederland het sterk verwante muziekgenre hardstyle populair was, werd jump in Nederland jumpstyle genoemd, waarna ook België deze benaming hier en daar overnam. De eerste jaren bleef jump slechts bekend in de Lage Landen, maar later sprong de microbe over op andere landen waaronder Frankrijk en Duitsland.

Jumpstyle verwijst zowel naar de muziek als de dans die erbij is gekomen en veel landen wordt het genre jump meestal jumpstyle genoemd. Beide benamingen worden aanvaard. Op dit ogenblik is jump begonnen aan een heropleving. Door de jaren heen is de snelheid toegenomen tot ongeveer 140-145 bpm.  Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Jumpstyle"

 

Bron: De Plekkers

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: