Collecte voor Brandwonden

Publicatiedatum: Woensdag 26 september 2007

In de week van 7 tot en met 13 oktober gaan weer ruim 50.000 vrijwilligers van de brandwondenstichting op pad om te collecteren.
"We komen graag bij u langs de deur", roept een enthousiaste collectant. "Want u hebt toch ook wat over voor de brandwondenstichting?"

Ook dit jaar gaan er in onze regio weer vele collectanten langs de deuren. Huis aan huis bellen ze aan en vragen om een bijdrage voor het werk van de brandwondenstichting. "Het is best leuk om te doen hoor", antwoord de collectant op de vraag hoe het is om te collecteren. "Je maakt toch even overal een kort praatje en ziet zo je buurtgenoten weer eens. En het geeft een goed gevoel om je in te zetten voor het goede doel!"

Dit jaar combineert de Brandwondenstichting haar jaarlijkse collecte met een preventiecampagne. Collectanten geven bij ieder huishouden dat ze bezoeken, een informatiekaart over rookmelders af.
"Dat maakt het voor mij nog noodzakelijker om te collecteren. Op deze manier help ik ook nog eens mee aan een belangrijke campagne."

Al meer dan 30 jaar voert de Nederlandse brandwondenstichting haar strijd tegen deze littekens. Dit doet zij op drie fronten:
Het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de behandeling en het bevorderen van de psychosociale nazorg en begeleiding.

De collecte is voor de brandwonden stichting de belangrijkste inkomstenbron voor deze strijd tegen de littekens. Daarom gaan de vrijwilligers van de Stichting in de collecteweek langs de deuren.
Die de collecte heeft gemist, kan ook geld storten op giro 20 21 22, Nederlandse brandwondenstichting, Beverwijk.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: