Chatbijeenkomst "Bouwen voor Starters en Senioren"

Publicatiedatum: Woensdag 17 oktober 2007

Geachte heer, mevrouw,

In het kader van het thema “Bouwen voor Starters en Senioren” vindt op woensdagavond 17 oktober van 18.30-19.30u op http://www.kennisplatformbewoners.nl een chat-interview plaats met de heer Frits Pijnenburg. Voorheen was Frits Pijnenburg wethouder ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, milieu en bouwen van gemeente Bladel.Vanuit zijn functie als wethouder was hij nauw betrokken bij de realisatie van het spraakmakende startersproject in Casteren. Hij heeft momenteel een eigen adviesbureau onder naam” BIEB Advies B.V..

Een belangrijke vraag in deze chat is: “wat kunnen bewoners van kleine kernen doen om de gemeente zover te krijgen dat zij 'bouwen in eigen beheer' daadwerkelijk ondersteunen”.

Wij nodigen u van harte uit om tijdens deze chat bijeenkomst op woensdagavond online aanwezig te zijn en uw vragen en suggesties naar voren te brengen.

Deelnemen aan de chat
U kunt aan de chatbijeenkomsten deelnemen vanaf elke computer met een internet aansluiting. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. Als u dat nog niet gedaan heeft, dient u zichzelf nog wel te registreren op de website (nieuwe account aanmaken, rechtsboven in het menu). Volg hierbij de aanwijzingen op het scherm. Na het inloggen vindt u de "chatroom" in het menu in de bovenbalk. Mocht u problemen tegenkomen, dan kunt u een email sturen aan info@kennisplatformbewoners.nl of bellen met 06-46054516 (Bert Alkemade).
Als u wel geïnteresseerd, maar niet aan staat bent om aan de chat deel te nemen, dan kunt u ook uw vragen en opmerkingen per email insturen of in het forum plaatsen op http://www.kennisplatformbewoners.nl.

Themagroep Bouwen voor Starters en Senioren
De themagroep Bouwen voor Starters en Senioren is een recent initiatief van het kennisplatformbewoners.nl. De themagroep probeert antwoorden te vinden op e volgende vragen en deze via het kennisplatformbewoners.nl te ontsluiten:

• Op welke manier kunnen betaalbare woningen voor starters en voor senioren gerealiseerd worden?
• Wat kan bouwen in eigen beheer hierbij betekenen en welke problemen kom je hierbij tegen?
• Wat zouden de rollen moeten zijn van gemeente, woningcorporatie en dorpsraad/vereniging?
• Hoe kun je er voor zorgen dat starterswoningen niet over vijf jaar tegen reguliere prijzen worden verkocht of zijn uitgebouwd tot "normale" woningen.

Om mee te doen aan de themagroep is geen specifieke deskundigheid vereist, wel interesse in het onderwerp en de wil en bereidheid om kennis te verzamelen en met anderen te delen. U bent van harte welkom.

Geïnteresseerden voor de themagroep kunnen zich aanmelden bij Peter Franken (013) 535 15 35 of per e-mail via info@kennisplatformbewoners.nl


Met vriendelijke groet,

Bert Alkemade
Redactie Kennisplatformbewoners.nl
Tel. 06-46054516

Bereik elkaar …
Plaats ook zelf nieuws en berichten over leefbaarheid van kleine kernen op http://www.kennisplatformbewoners.nl

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: