Verkorte nieuwsbrief Gemeente Boxmeer

Publicatiedatum: Donderdag 18 oktober 2007
Dit is de digitale nieuwsbrief van de gemeente Boxmeer. Via deze nieuwsbrief informeren wij u over de belangrijkste wetenswaardigheden van en over de gemeente voor u als burger.
De gemeente publiceert al haar nieuws in het Boxmeers Weekblad en op haar website www.boxmeer.nl. Deze elektronische nieuwsbrief is extra service.

U kunt de nieuwsbrief doorsturen aan familie, vrienden of collega's. Aanmelden kan via de website. Mocht u de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kunt u zich afmelden door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘Uitschrijven'.


Heeft u op- of aanmerkingen of tips? Wij horen dat graag van u: gemeente@boxmeer.nlHoud onze leefomgeving leefbaar!

Dit is een foto van de glasbakken bij supermarkt Super de Boer in Boxmeer twee weken geleden. De gemeente trof deze ontzettende rotzooi aan.

We doen er in Boxmeer alles aan om de af de afvalstromen zo goed mogelijk te laten verlopen. Er zijn twee minimilieustraten (Boxmeer en Overloon) en voor het overige grove huisvuil kunt u in Haps terecht. (01-10-2007) College looft geldbedrag uit voor tip brandstichtingen

De gemeente Boxmeer werd in de zomer van 2007 en in het najaar van 2006 getroffen door diverse auto- en carportbranden. Er bestaat een sterk vermoeden dat er sprake is van brandstichting. De politie heeft de branden in onderzoek. Helaas is de politie nog niet tot arrestatie van een dader kunnen overgaan.

Gemeente Boxmeer streeft naar titel Fairtrade-gemeente
Het college van burgemeester en wethouders streeft het etiket "fairtrade-gemeente" na. Om dit etiket te verdienen moet de gemeente voldoen aan zes criteria, zoals "fairtrade-beleid" formuleren, ernaar handelen, eerlijke producten inkopen en lokale organisaties stimuleren dat ook te doen. Daarnaast moet er een lokale werkgroep zijn die het streven ondersteunt en die initiatieven neemt om de eretitel te behalen. De gemeente gaat zo'n lokale werkgroep formeren en met hen een stappenplan opzetten.
Te zijner tijd zal de gemeenteraad zich ook over dit streven moeten uitspreken.

Bladkorven
Het is weer herfst en de bladeren beginnen van de bomen te vallen. De gemeente plaatst daarom, daar waar het nodig is bladkorven. Liggen er bij u veel bladeren, maar staat er nog geen bladkorf? Via het klachtenmeldpunt van de gemeente kunt u ervoor zorgen dat er ook bij u in de buurt een bladkorf komt te staan. Bel 0485-561656 of bezoek het klachtenmeldpunt op www.boxmeer.nl.
De gemeente zal daar waar heel veel blad ligt ook gebruik maken van een grote bladzuiger die de bladeren rechtstreeks van de weg of berm opzuigt.

Lekke band door snoeiafval??

Ja, het klinkt raar, maar toch gebeurt het. Wanneer snoeiafval langs de openbare weg niet goed wordt opgeruimd kunnen fietsers daar last van hebben. Maar denk ook aan mensen die minder goed ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Voor hen is snoeiafval op de stoep erg onhandig.

Heeft u een heg langs de stoep of straat? Let op wanneer u deze snoeit. Veeg de stoep/straat schoon. Bedankt!!
Tijdelijke verkeersmaatregelen Veerweg Oeffelt
Vanaf maandag 22 oktober zullen ter hoogte van het kruispunt Beugenseweg, provinciale weg N264 en de Dorpstraat in Oeffelt, tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen in het kader van de reconstructie van dit kruispunt. De huidige verkeerslichten worden vervangen en het kruispunt wordt zodanig aangepast dat de weg Gennep/Oeffelt/Haps de doorgaande weg is.

Vergadering bezwarencommissie, woensdag 17 oktober 2007

De bezwarencommissie houdt op 17 oktober 2007 om 19.10 uur een openbare vergadering in Cultureel Centrum De Weijer, de Raetsingel 1, Boxmeer.

Bezwaarschrift over het volgende onderwerp komt aan de orde:

Verlenen bouwvergunning voor het plaatsen van een berging op het adres De Mergen 12 in Vierlingsbeek.
De stukken liggen ter inzage bij het bestuurssecretariaat, mevrouw Gieta Lommen, telefoon (0485)-585755. Bij haar kunt u ook inlichtingen inwinnen over de agenda. De mogelijkheid bestaat dat er zich wijzigingen voordoen in de agenda.

Alles wat u wilt weten over GFT

GFT is een afkorting van groente, fruit- en tuinafval. GFT-afval kunt u verzamelen in uw groene container en iedere twee weken aan straat zetten.

Regionale fietsvaardigheidskar klaar voor gebruik op scholen in Noordoost-Brabant

Op 18 oktober neemt de regio Noordoost-Brabant om 09.30 uur op basisschool De Leeuwerik ( Leeuweriksweg 10 in Uden) de regionale fietsvaardigheidskar officieel in gebruik. Gedeputeerde Cora Steffens (provincie) en Wethouder Marnix Bakermans zullen de materialen voor verkeerslessen en oefenen op het schoolplein op sportieve wijze demonstreren.

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: