Collecte brandwonden groot succes

Publicatiedatum: Zaterdag 20 oktober 2007
Collecte Brandwonden Stichting groot succes


In de week van 7 tot en met 13 oktober collecteerden in heel Nederland meer dan 50.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Vortum Mullem gingen de collectanten langs de deuren. En met succes! Gezamenlijk werd een bedrag van € 254,96 opgehaald. De opbrengsten van de collecte stellen de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten

Iedereen heeft wel eens een brandwondje. Na goed koelen met lauw water, geneest het wondje meestal snel. Maar ernstige brandwonden kunnen je hele leven op zijn kop zetten. Het medische traject, met tientallen operaties, duurt soms jaren. Daarnaast zijn er de verwerkingsproblemen van het vaak traumatische ongeluk. En tot slot zijn het vooral de ontsierende littekens die het leven van brandwondenslachtoffers moeilijk maken. Mensen met brandwonden worden vaak nagestaard, gemeden en soms niet voor vol aangezien. Daar moeten zij mee leren leven. De Brandwonden Stichting helpt hen daarbij.

Al meer dan 35 jaar voert de Nederlandse Brandwonden Stichting haar strijd tegen deze littekens. Dit doet zij op drie fronten: Het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de behandeling (door onderzoek) en het bevorderen van de psychosociale nazorg en begeleiding.
Dankzij de collecte kan de Nederlandse Brandwonden Stichting haar activiteiten voortzetten. Namens de plaatselijke collecteorganisator dankt de Brandwonden Stichting alle collectanten en gulle gevers in Vortum Mullem voor hun bijdrage aan ‘de strijd tegen de littekens’.


Nogmaals bedankt,

Karin Deenen


Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: