Verkorte nieuwsbrief Gemeente Boxmeer

Publicatiedatum: Donderdag 08 november 2007

Dit is de (verkorte) digitale nieuwsbrief van de gemeente Boxmeer. Via deze nieuwsbrief informeren wij u over de belangrijkste wetenswaardigheden van en over de gemeente voor u als burger.
De gemeente publiceert al haar nieuws in het Boxmeers Weekblad en op haar website www.boxmeer.nl. Deze elektronische nieuwsbrief is extra service.

Heeft u op- of aanmerkingen of tips? Wij horen dat graag van u: gemeente@boxmeer.nl

Testrijden Veolia: extra controle op illegaal oversteken spoorwegovergangen

Dat het gevaarlijk én verboden is om wanneer het rode licht brand en de slagbomen bij een spoorwegovergang dalen, toch nog vlug over te steken, weten we allemaal. Toch gebeurt het nog.

Nederlands record!

861, dat was de eindstand op de teller van de notaris. Een vermelding in het Guinness Book of Records zit er niet in, maar een Nederlands record wel. 861 mensen liepen de ruim 3 km met stokken. Het was een gezellige, sportieve actie. Een lint van wandelaars sierde de straten van het centrum van Boxmeer. Medewerkers en bestuurders van de gemeente waren goed te herkennen aan hun gele hesjes. Burgemeester van Soest: ‘We gaan zeker nog een poging wagen over een poosje. We zetten Boxmeer op de kaart als Nordic Walking gemeente!'.

Waarderingssubsidies


De gemeente Boxmeer wil in 2008 het nieuwe subsidiebeleid invoeren. In dat nieuwe subsidiebeleid komen vijf vormen van subsidie, namelijk budgetsubsidie, instandhoudingsubsidie, waarderingssubsidie, projectsubsidie en incidentele subsidie.
Vorige week beschreven we op deze pagina de budgetsubsidie. Deze week is het de beurt aan de waarderingssubsidie.

Een waarderingssubsidie is een subsidie die, onafhankelijk van de exploitatie, ter beschikking wordt gesteld om bepaalde activiteiten aan te moedigen of te ondersteunen.

Een mooie expositieplek voor Derde Wereldgroepen

Hij was naar eigen zeggen 'bijzonder blij' dat hij het Infopunt voor Derde Wereldgroepen in de gemeente Boxmeer mocht openen. "Veel vrijwilligers zijn op enigerlei wijze actief voor mensen in ontwikkelingslanden", sprak Rien Klaassen, wethouder van Ontwikkelingssamenwerking, kort voordat hij in de Wereldwinkel aan de Steenstraat in Boxmeer het bordje met de naam van de eerste expositie in het Infopunt ophing. "Dat is fantastisch. Hun inzet verdient dan ook grote bewondering."

Luierinzameling in Het Land van Cuijk en Boekel blijft!

Misschien heeft u onlangs in de media vernomen dat er een en ander verandert met de verwerking van luier- en incontinentieafval. Gelukkig hoeft u zich daarover geen zorgen te maken! De manier van inzamelen van luier- en incontinentiemateriaal in Het Land van Cuijk en Boekel verandert niet.

College bezoekt Vierlingsbeek


Op dinsdag 30 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders een bezoek gebracht aan de kern Vierlingsbeek. De dorpsraad heeft de collegeleden en de ambtenaren ontvangen. Na een wandeling langs interessante en opvallende plekken in Vierlingsbeek en een broodmaaltijd, presenteerden de wethouders hun portefeuilles aan de dorpsraad en aan inwoners van Vierlingsbeek. Daarbij werd onder andere gesproken over het groenontwikkelingsplan, wandeltochten, een hangplek voor jeugd en de plannen op het gebied van woningbouw. Inwoners stelden veel vragen.

Wijzigingen in Register Kinderopvang

Ouders kunnen in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming van het Rijk voor de kinderopvang. Voorwaarde daarbij is dat zij gebruik maken van geregistreerde kinderopvang. De gemeente houdt hiervoor het gemeentelijk Register kinderopvang bij.

Vergadering bezwarencommissie, dinsdag 13 november 2007

De bezwarencommissie houdt op 13 november 2007 om 18.30 uur een openbare vergadering in Cultureel Centrum De Weijer, de Raetsingel 1, Boxmeer.

Bezwaarschriften over de volgende onderwerpen komen aan de orde:

verlenen bouwvergunning voor het bouwen van 21 woningen aan "De Schootshof" in Overloon;
verlenen bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van een winkel-woning in 4 studio's en 1 winkel op het adres Steenstraat 26 (winkel) en Steenstraat 26a (4 units/1 eenheid) in Boxmeer;
verlenen bouwvergunning voor het plaatsen van een antennemast aan de Sportlaan te Boxmeer.
De stukken liggen ter inzage bij het bestuurssecretariaat, mevrouw Gieta Lommen, telefoon (0485)-585755. Bij haar kunt u ook inlichtingen inwinnen over de agenda. De mogelijkheid bestaat dat er zich wijzigingen voordoen in de agenda

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: