Wonen Vierlingsbeek

Publicatiedatum: Zaterdag 05 januari 2008


Al vanaf 1970 is de “Stichting Volkshuisvesting Vierlingsbeek” als sociale verhuurder werkzaam in Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees, Groeningen en Vortum-Mullem. In ruim 35 jaar heeft deze Stichting zorg gedragen voor de sociale woningbouw.
In al die jaren is het bedrijf van een woningcorporatie sterk veranderd: van een organisatie die feitelijk niet meer was dan een uitvoerder van overheidsbeleid met de daarbij behorende subsidies, is een woningcorporatie geworden tot een maatschappelijke onderneming waarop bedrijfseconomische principes van toepassing zijn.

Bij de Stichting Volkshuisvesting Vierlingsbeek vond men de naam niet meer passen bij de moderne taken van het bedrijf. De woningstichting voelt zich, naast het bouwen, onderhouden en verhuren, verantwoordelijk voor steeds meer zaken die met het wonen te maken hebben: de zorg voor de leefomgeving en de woonwensen van de bewoners behoren ook tot het aandachtsgebied. Ook over die onderwerpen is de woningstichting steeds meer gesprekspartner voor de gemeente.

Tijd dus om de naam te veranderen, met daarbij een nieuw logo en een nieuwe website.

Stichting Volkshuisvesting Vierlingsbeek

gaat vanaf 1 januari 2008 verder als

Wonen Vierlingsbeek.

In het nieuwe logo komt tot uitdrukking dat de moderne woningcorporatie niet meer alleen een verhuurder van woningen is, maar zich ook verantwoordelijk voelt voor andere aspecten die met het wonen te maken hebben, zoals wooncomfort en leefomgeving.
In het naamlogo “Wonen Vierlingsbeek” is het woord Wonen uitgevoerd in een zakelijke strakke blauwe letter, die staat voor de traditionele taak van het bouwen en verhuren van huizen. Het woord “Vierlingsbeek” daarentegen is in een zachtgroen, speels lettertype vormgegeven dat staat voor wooncomfort en prettige leefomgeving.

Met de nieuwe naam is de Vierlingsbeekse woningcorporatie weer bij de tijd.
Bovendien draagt de verandering van naam, huisstijl en website bij aan het meer zichtbaar en herkenbaar maken van de organisatie. De komende maanden zal daarom ook de entree van het kantoor aan de Grotestraat beter zichtbaar worden gemaakt.

De nieuwe website van Wonen Vierlingsbeek is bereikbaar onder www.wonenvierlingsbeek.nl en voor informatie kan gemaild worden naar: info@wonenvierlingsbeek.nl

Natuurlijk doet de nieuwe naam niets af aan de servicegerichtheid van onze medewerkers. Zij staan van maandag tot en met vrijdag elke morgen voor u klaar om al uw vragen over huren, onderhoud aan uw huurwoning of over het inschrijven als woningzoekende in een persoonlijk gesprek te beantwoorden op het kantoor aan de Grotestraat 90 in Vierlingsbeek.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: