Avance stijgt boven zichzelf uit

Publicatiedatum: Donderdag 08 mei 2008
SAMBEEK - Werkelijk alles lukte gisteravond bij de volleyballers van Avance in het promotie-degradatieduel tegen Hands-Up. De Sambeekse ploeg speelde fenomenaal en liet niets heel van de sterker geachte opponent uit Berlicum: 3-0. Door deze winst promoveert Avance naar de 2e divisie.

Inzet foto:
Coach Bart Olyslager is het middelpunt van de feestvreugde bij Avance. Van rechts naar links: Sander Hoeve, Michel Uyen, Jochem van de Groes, Jurgen Marti en Roy Derks. Op de rug: Leon Langenhuizen. foto Ed van Alem


Hands-Up, de nummer tien van de 2e divisie, kon weinig inbrengen tegen het grenzeloze fanatisme van de ploeg van Bart Olyslager. In zijn laatste kunstje als coach van Avance loodste de uit België afkomstige Olyslager zijn ploeg naar de tweede divisie. "Wat een geweldige wedstrijd", jubelde een dolgelukkige Olyslager na afloop. "Alles lukte vanavond, mijn spelers hebben alles perfect uitgevoerd."

Sterkste speler bij Avance was zonder twijfel de pas 19-jarige diagonaal Bastiaan Pasman. Met snoeiharde aanvallen en sterke blokkeringen loodste de twee meter lange volleyballer zijn ploeg richting de winst. Spelverdeler Sjoerd van de Groes vond Pasman met ruime set-ups feilloos en bediende het jonge talent dan ook veelvuldig. Die wist wel raad met deze ballen en scoorde zowel aan het net als van achter de drie-meterlijn meer dan 80 procent van de setups die hij kreeg. "En ik was zenuwachtig van tevoren", aldus Pasman . "Niet normaal. Maar toen ik eenmaal in het veld stond en het publiek hoorde viel alles van me af. Dat gaf zo'n kick!"

In de eerste set liep Avance snel uit naar een 12-8 voorsprong. Hands-Up had moeite met de passing, daarnaast serveerde de Berlicumse ploeg maar liefst vier keer fout. Een sterke servicebeurt van spelverdeler Van de Groes bracht Avance op 22-16, een voorsprong die de ploeg niet meer weggaf: 25-20. In de tweede set wijzigde de door een beenbreuk aan een rolstoel gekluisterde Olyslager zijn team op twee punten. Olyslager: "We hadden wat moeite met de middenaanvallen van Boye Veldhoen. Daar heb ik toen onze sterkste middenblokkeerder Bas Bastiaans tegenover gezet. Ook heb ik mijn ploeg drie rotaties door laten draaien. Ik had in de wedstrijd van Hands-Up tegen Favorita (de andere promotiekandidaat, red.) gezien dat Hands-up dat in de tweede set ook deed. Zo werd die tactiek van hun teniet gedaan."

Avance ging in de tweede set door met waar het in de eerste set mee begonnen was: fantastisch volleyballen. Tot 12-12 bleef Hands-Up bij, daarna liep Avance uit. Onder meer door twee killing-blocks van de uiterst fanatieke Sander Hoeve won Avance de set met ruime cijfers: 25-17. De derde set werd nog even spannend, maar toen de Avance halverwege de set de enige lange rally van de wedstrijd won, was het verzet van Hands-Up gebroken. Leon Langenhuizen besliste uiteindelijk het duel: 25-21.

Olyslager: "Mijn team heeft zijn top gehaald vandaag. Het was een fantastisch seizoen. Jammer dat ik er volgend jaar niet meer bij ben."

Uitblinker Pasman: "Dit is geweldig. Twee promoties op rij, ongelooflijk. We zijn als team enorm gegroeid, en ik denk dat we zeker wat te zoeken hebben in de tweede divisie. Of ik bij Avance blijf? Zeker! "

In de tweede divisie komt Avance het Beerse Energo en Flamingo's uit Gennep tegen. Zes derby's dus volgend volleybalseizoen. Spektakel gegarandeerd.

Bron: De Gelderlander / Foto: Ed van Alem

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: