‘Ik hou het allemaal goed bij’

Publicatiedatum: Woensdag 16 juli 2008
VORTUM-MULLEM - Het EK voetbal zit er weer op. Supporter Arold Arts woonde alle vier de duels van Oranje bij en baalde dat hij niet naar de halve- en finale kon. Na het EK richt de fanatieke wielrenner nu zijn aandacht op de Tour de France. "We moeten de Spanjaarden in de gaten houden".

Het spandoek van Vortum-Mullem is bekend bij vele voetbalfans. Ook tijdens het EK in Zwitserland en Oostenrijk was het metersgrote doek goed te zien in de stadions. “Ik had een plattegrond van het stadion in Bern en heb ook op tv een wedstrijd gekeken die daar werd gespeeld. Zo heb ik precies uitgepuzzeld waar het spandoek het beste kon hangen. Ik wil altijd zorgen voor een A-locatie, het liefst nog beter zichtbaar dan borden voor grote sponsors als Coca-Cola”, zegt Arts.
Al vele jaren is hij een trouwe bezoeker van de wedstrijden van het Nederlands elftal. Zo reed hij dit jaar vier keer met de bus naar Zwitserland en vloog hij tijdens het EK van 2004 maar liefst vijf keer op en neer naar Portugal. Ook over twee jaar wil hij in Zuid-Afrika aanwezig zijn, mocht Oranje zich plaatsen uiteraard. “Dat hangt wel een beetje af van de veiligheid daar.”

Maar vanaf nu richt hij zijn aandacht op de Tour de France. “Ik ben actief wielrenner. Bijna elk weekend stap ik wel op de fiets. Ik ben lid van Tourclub Oploo - Sint Anthonis, maar rij ook zelf tochten. Alleen, dan hoef ik ook met niemand rekening te houden. Klassiekers vind ik het mooiste om te kijken, omdat ik die zelf ook heb gereden.”

Net als voorgaande jaren doet Arts weer mee aan de Tourpool van Nieuwsblad De Maas Driehoek. “Ik hou het allemaal goed bij. Vroeger was het wel mooier om een pool in te vullen. Toen was het meer zelf uitzoeken welke renners je in je team wilde hebben. Nu kijken mensen gewoon op internet en staan overal lijstjes met favorieten.”

Bron: De Maas Driehoek - Leon Voskamp

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: