FANFARE POULE ONGEKEND SUCCES

Publicatiedatum: Vrijdag 07 november 2008
FANFARE POULE ONGEKEND SUCCES


(van onze verslaggever)

Niet alleen het bier, maar ook de inkt vloeide gisterenavond rijkelijk in het gemeenschapshuus, na afloop van de repetitie. Zelden kwam de balpen los van het papier. Alleen als de bijna verkrampte hand, van het vele schrijven, de pen los liet, had die even rust.
Zoals voorspelt, gingen gisteren alle remmen los.
“Wie zegt u mevrouw”? Pedro lamers?, oké ik noteer het en verder ging het weer.
Even verder op begint het gemompel. “Ge kunt wel zien dat die niet met de sms-dienst het mit gedoan” zegt Frans Broeder, fanatiek pouler. “de aanwijzingen geven duidelijk iemand anders aan”. Wat die aanwijzingen waren, wordt echter geheim gehouden. Namen vliegen over en weer en bij elke nieuwe naam wordt snel weer even in de telefoon gekeken of de aanwijzing betrekking kan hebben op de genoemde persoon.
Chris Cuppen, dirigent van het stel, bekijkt alles van een afstandje. Als ik hem vraag of dit invloed heeft op het naderende concours antwoordt hij: “ach, schei oet” ut zien me een stelleke gangsters, een beetje afleiding kan geen kwaad en daarbij: we liggen op (con) koers. Of ik gestemd heb? Ja, bij aanvang van de repetitie.
Achter de tap staat een klein vrouwke alles scherp in de gaten te houden. Op wie ik ingezet heb? Op niemes, ik weet wie het is, ik weet het al joaren, maar ik zeg nooit niks. De jongens vroagen altied om een hint, maar ik zeg niks. Glundert ze. En ze nipt nog een keer aan t rooie wijntje. Dus u weet wie er prins wordt, vraag ik nog. “ooh de prins, gin flauw idee. Ik dacht dat ge ‘t over het Boerenbruidspaar had”.
Aan het einde van de avond blijkt dat de sms-dienst zijn werk goed heeft gedaan. De top drie is volledig door elkaar gehutseld. Alleen Koos van Bree heeft zich kunnen handhaven en is met afstand de grootste kanshebber. Winand Derks van de Ven en Jan Weijers zijn de nummers 1 en 2.
Laat in de avond keert uw verslaggever huiswaarts. Dodelijk vermoeid en geen steek wijzer.

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: