Guus van Bree is een techniektalent

Publicatiedatum: Donderdag 11 december 2008
VORTUM-MULLEM - Het aanstormende techniektalent Guus van Bree uit Vortum-Mullem maakt goede kans Nederland te vertegenwoordigen op het WK voor jonge vakmensen, volgend jaar september in Calgary.De Noord-Brabantse Vakkanjer - werkzaam bij Elpress Cleaning Systems in Boxmeer - moet zich de komende maanden in een zwaar kwalificatietraject bewijzen om een ticket voor Canada binnen te slepen. De eerste kwalificatieronde is op 15 december. Daarna volgen nog drie hordes voordat de definitieve Nederlandse selectie voor de WorldSkills wordt bekendgemaakt.

Alleen kandidaten die daadwerkelijk kans maken op eremetaal in Calgary worden uitgezonden. Dat betekent dat de in totaal twaalf Vakkanjers (techniektalenten van roc’s en bedrijven in de metaal en elektro) tijdens de laatste test 85 procent van de score moeten halen om zich definitief te kwalificeren. De eerste drie kwalificatierondes (15 december, 26 januari en 23 februari) zijn individueel.

Guus van Bree strijdt met twee teamgenoten in de Manufacturing Team Challenge. Hij reist volgende week met zijn teamgenoten af naar ROC Cuijk voor hun start van de kwalificatie. "De WorldSkills zijn zo onvoorstelbaar groot”, weet Guus van Bree. “Ik weet dat ik de potentie heb om het te halen, anders zat ik niet in dit kwalificatietraject. Maar het is natuurlijk de vraag of er op het juiste moment uitkomt wat erin zit. Ik heb er wel vertrouwen in dat het gaat lukken. Het is vooral een kwestie van veel trainingsuren maken."

Bron: Boxmeers Weekblad

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: