Nieuws van Fanfare St. Cornelius

Publicatiedatum: Maandag 15 december 2008
Fanfare St Cornelius rond de Jaarwisseling

Eerst even 'n terugblik

Zoals u allen wellicht al ergens hebt vernomen, heeft fanfare St. Cornelius met succes deelgenomen aan de concertwedstrijden in Veldhoven. In alle vroegte verzamelde de muzikanten en hun trouwe aanhang zich op het kerkplein. Nadat eenieder een mars had gekregen voor de extra energie, kwam de bus aan in Veldhoven. En rond de klok van 11 uur was het dan zover, het moment waar men maanden naartoe had gewerkt. Na dat eerst de mars "Immer fest" was gespeeld om in te spelen, was het tijd voor het echte werk. Eerst werd het keuze werk "Dakota" uitgevoerd en daarna het verplichte werk "Seagate Overture". Met een goed gevoel stapte de muzikanten al het podium af, maar er moest toch worden gewacht tot half 2 voordat de jury haar oordeel gaf. Groot was de feestvreugde toen bleek dat St. Cornelius had behaald van 85,83 punten en dat betekende een promotie naar de 3e divisie.
De 3 gespeelde nummers zijn te horen in het bericht wat is geplaatst op zaterdag 29 november.

KERSTVIERING.

Tijdens de Nachtmis zal een ensemble van Fanfare St. Cornelius te horen zijn.
Zij zullen, in samenwerking met Vomuzi, deze dienst op muzikaal gebied verzorgen.

Zoals het al jaren gebruikelijk is zal het jeugdorkest van fanfare St. Cornelius de kerstviering op 2e kerstdag muzikaal op luisteren.
Deze jeugdige en enthousiaste groep muzikanten, die onder leiding staan van Bas Clabbers, zijn al weer volop bezig met de repetities om er voor te zorgen dat het ook dit jaar een muzikaal genot wordt.
Mede door de medewerking van deze muzikanten is de kerstviering op 2e kerstdag elk jaar een genot om bij te wonen.

NIEUWJAARSCONCERT.

Op zaterdag 10 januari organiseert fanfare St. Cornelius weer haar jaarlijks nieuwjaarsconcert. Dit jaar zal Roel Verheggen een gastoptreden verzorgen. Hij zal o.a een medley van Rob de Nijs zingen en het lied van de provincie brabant, nl Brabant van Guus Meeuwis. Tevens zal ook de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep, onder leiding van Frank v. Wely, zich van zijn beste kant laten horen. En u weet het, een optreden van de slagwerkers is gegarandeerd spektakel.

CARNAVALSMAANDAG.

U bent er wellicht nog niet mee bezig, maar de voorbereidingen om tijdens de metworstrennen weer de tent te laten draaien zijn volop bezig. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door fanfare St. Cornelius en volleybalvereniging Avance. De muzikale noten van TUMULT en VGV zorgen er jaarlijks voor dat carnavalsmaandag een gezellige dag is.

Verder wil het bestuur en leden van fanfare St. Cornelius u hele prettige feestdagen wensen en een gezond en muzikaal 2009.

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: