Altijd met scootmobiel de deur uit

Publicatiedatum: Woensdag 17 december 2008
VORTUM-MULLEM - Beperkt door de scootmobiel? Niet weten hoe dat voertuig mee te nemen als je per eigen auto de deur uit wilt? Een uitvinding uit Vortum-Mullem biedt uitkomst. Met de lift & go kan de beperkte burger altijd op stap.


Een uitvinding uit Vortum-Mullem: de lift & go voor scootmobielen.
FOTO: FREEDOM MOTORS
Foto: Boxmeers Weekblad (FREEDOM MOTORS)


"Achter de geraniums hoeft men niet meer te blijven", zeggen Pieter van Mullekom en Toine Peeters van Freedom Motors, een dochteronderneming van Inomac, een bedrijf dat ontstond in 2002 uit de doorstart van de Van Mullekom metaalbedrijven.

Freedom Motors zoekt in de techniek naar mogelijkheden om de mobiliteit van burgers te verbeteren. Zo raakte het bedrijf in de ban van scootmobielen. "Wij denken mee met mensen met een beperking. Zo passen wij auto's aan, maar je kunt ook denken aan de lift & go, een installatie waarmee je de scootmobiel altijd mee kunt nemen. Binnen enkele minuten staat de scootmobiel in je auto. Vrij en onafhankelijk, niet gebonden aan taxibedrijven of hulp van anderen." Op lift & go is inmiddels patent verkregen.

Een groeimarkt, verwachten Van Mullekom en Peeters, want Nederland telt momenteel 150.000 scootmobielen. Jaarlijks komen er 35.000 bij. In 2030 worden 600.000 scootmobielen verwacht in ons land. De ondernemers uit Vortum willen duidelijkheid voor de gebruikers. "Ze kunnen kiezen of ze voetganger, fietser dan wel bestuurder zijn. Het wordt er niet voverzichtelijker op." Het bedrijf hoopt 1 procent van de markt in handen te krijgen. "Dan heb je een mooie boterham", aldus de ondernemers.

Een demonstratie ter plekke bewijst dat de Vortummers met de lift & go een succesformule in handen hebben. De investering is nog geen vijfduizend euro. "En de auto behoudt zijn waarde, want daar wordt niet aan gesleuteld." Overigens sleutelt Freedom Motors wel aan auto's voor klanten, die met de rolstoel in hun eigen auto op pad willen. De kosten zijn dan wat hoger.

Bron: Boxmeers Weekblad

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: