45e Jumbo-Run dit jaar ook door Vortum-Mullem (Update)

Publicatiedatum: Donderdag 11 juni 2009
Update 11-6-2009: het vertrek is met een half uur vervroegd wat betekent dat de doorkomst in Vortum-Mullem rond de klok van kwart voor 4 zal zijn.

De route van de 45e Jumbo-Run voert het zijspan convooi dit jaar ook op 20 juni door Vortum-Mullem heen.
De sliert van ongeveer 4 kilometer lang zijspanners wordt rond de klok van 15:45 uur door de Steeg en de Veerweg verwacht.

Onder de zijspanrijders zal ook Vortum-Mullem'er John Emers meerijden: 
John: "Het is toch wel een indrukwekkende verschijning als er een kleine 200 zijspannen met een lengte van ongeveer 4 km langs komt."

Stichting Jumbo-Run Nederland organiseert sinds 1964 jaarlijks een dagje uit voor lichamelijk gehandicapte kinderen.
Het bijzondere is dat voor het vervoer gebruik wordt gemaakt van motoren met zijspan.

De kinderen komen van de St.Maartenschool - een onderdeel van de St. Maartenskliniek in Nijmegen- en de Tyltylschool van het Mariëndaelcollege in Arnhem. De tocht (de Run) voert door de omgeving en op een pauzeplaats is er een programma om de kinderen en de rijders te amuseren.

De dag wordt geheel door de stichting verzorgd, en ook alle kosten komen voor haar rekening. Als motorrijders proberen we zelf zoveel mogelijk bijeen te brengen en daarvoor zijn we afhankelijk van sponsors en vrijwilligers die dit welzijnswerk steunen.

Ieder jaar gaan ze met ongeveer 200 motoren en even zoveel kinderen op stap en vormen een stoet van ongeveer 4 km.
In totaal met ongeveer 600 personen: motorrijders, passagiers, de kinderen in het zijspan, de verzorgers van de klinieken, artsen en EHBO, verkeersbegeleiding door het Korps Landelijke Politiediensten, de ordonnansen van de Motorclub Keizer Karel, technische dienst en andere vrijwilligers.

Meer informatie vind je op: http://www.jumborun.nl

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: