De 26e Unicefloop is voor Schoon water

Publicatiedatum: Maandag 24 augustus 2009
De 26e Unicefloop is voor Schoon water

Basisschool St. Anna doet met groep 7 en 8 weer mee aan de Unicefloop. In de tweede schoolweek komt een Unicefvoorlichter op school vertellen over het werk van Unicef en over het thema van de loop. Daarna zoeken de kinderen in het weekend van 19-20 september zoveel mogelijk sponsors onder familie, vrienden en bekenden.
De opbrengst is dit jaar bestemd voor de Unicefcampagne “Schoon water voor elk kind”. Unicef zet zich met deze campagne niet alleen in voor schoon water, maar ook voor sanitaire voorzieningen en hygiëne voor alle kinderen, want het is nog lang niet overal vanzelfsprekend dat er schoon water is, dat er toiletten zijn of dat mensen weten hoe belangrijk handenwassen is!

Op zondag 27 september wordt de Unicefloop gehouden, zoals altijd een feestelijke, afwisselende wandeltocht van ongeveer vijf kilometer door de Staatsbossen van Sint Anthonis. Er is muziek, iedereen krijgt onderweg drinken en een appel en kinderen maken kans op een leuke Unicefprijs als ze de opdrachten tijdens de route goed beantwoorden.
De start/finish van de Unicefloop is bij scoutingblokhut De Hoefse Hut, Bosweg 18a in Sint Anthonis. Starten kan tussen 11.00 en 13.30 uur en een startkaart kost € 2,-. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: