Blaasmuziek en prijsvraag tijdens de Kermis

Publicatiedatum: Maandag 21 september 2009
                                                                                                                                                                                        Tijdens de kermis op zondag 27 september a.s. word voor de twaalfde achtereenvolgende keer in het Gemeenschapshuis in Vortum-Mullem een optreden van een Blaaskapel georganiseerd. Dit jaar komt de topkapel Krajovjanka uit Grashoek om ’s middags voor gezelligheid en goede muziek te zorgen, waarbij onder het genot van een drankje er ook gelegenheid is om te dansen.
Krajovjanka, is een dynamische blaaskapel die is opgericht in 2001 door enthousiaste muzikanten uit de regio Midden-Limburg en Oost-Brabant. “Kraj” betekent overigens “streek/omgeving”. Letterlijk vertaalt betekent hun naam dus streek/regiokapel. Alle muzikanten hebben een voorliefde voor de Moravische, Mährische en Böhmische muziek.

Krajovjanka, is inmiddels een begrip in de nationale en internationale blaasmuziek wereld.
Het bijzondere aan deze kapel is, dat de leiding van de kapel in handen is van een vrouw, Nicole Vercoulen. Dit komt maar zelden voor.
Het streven van deze enthousiaste muzikanten samen met Nicole is, om te proberen zo goed mogelijk de Tsjechische muziek te vertolken.

Nationaal / Benelux / Internationaal
Elk jaar treden zij veel op in Nederland en België. Dit varieert van braderieën, muziekfestivals, kapellenshows tot bedrijfsfeesten toe. Daarnaast organiseren zij elk jaar een eigen blaaskapellenmiddag, een kerstconcert en als klap op de vuurpijl de “Kapellenshow Krajovjanka”. Op dit evenement wordt elk jaar een top kapel uitgenodigd uit Tsjechië. Ze nemen deel aan internationale festivals en treden vaak op in Duitsland, België en Tsjechië. Ze zijn ook in het buitenland een graag geziene gast.

CD / DVD
Zij hebben inmiddels twee cd’s opgenomen. “Naše První” (onze eerste) is de toepasselijke titel van hun eerste pronkstuk. “Našim Prátelum” (voor onze vrienden) is de naam van de tweede cd. Ook staan zij met een drietal nummers op een verzamel dvd Fazcination blaskapelle.
Geheel in Tsjechische kleding zijn zij op allerlei evenementen aanwezig en brengen hun muziek ten gehore. Het is, als liefhebber, zeker een aanrader om ze een keer te komen bezoeken.
Het optreden in Vortum-Mullem is van 16:00 tot 19:00 uur, in het Gemeenschapshuus, St. Cornelisstraat 20. De toegang is gratis.
In de pauze is er een muzikale prijsvraag, waarmee een van hun CD's te winnen is.

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: