Nederland collecteert voor Brandwonden

Publicatiedatum: Maandag 21 september 2009

Nederland collecteert voor Brandwonden
‘We komen graag bij u langs de deur!’


In de week van 11 tot en met 17 oktober gaan weer ruim 50.000 vrijwilligers van de Brandwonden Stichting op pad om te collecteren. ‘We komen graag bij u langs de deur’, roept een enthousiaste collectant, ‘want u hebt toch ook wat over voor de brandwondenslachtoffers?’

Ook dit jaar gaan er in onze regio weer vele collectanten langs de deuren. Huis aan huis bellen ze aan en vragen om een bijdrage voor het werk van de Brandwonden Stichting. ‘Het is best leuk om te doen, hoor’, antwoord de collectant op de vraag hoe het is om te collecteren, ’Je maakt toch even overal een kort praatje en ziet zo je buurtgenoten weer eens. En het geeft een goed gevoel om je in te zetten voor het goede doel!’

Dit jaar combineert de Brandwonden Stichting haar jaarlijkse collecte met een unieke preventiecampagne. Collectanten geven bij ieder huishouden dat ze bezoeken, een informatiekaart over een vluchtplan af. ‘Dat maakt het voor mij nog noodzakelijker om te collecteren. Op deze manier help ik ook nog eens mee aan een belangrijke voorlichtingscampagne’.

Al meer dan 35 jaar voert de Nederlandse Brandwonden Stichting haar strijd tegen deze littekens. Dit doet zij op drie fronten: Het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de behandeling en het bevorderen van de psychosociale nazorg en begeleiding.

De collecte is voor de Brandwonden Stichting de belangrijkste inkomstenbron voor deze ‘strijd tegen de littekens’. Daarom gaan de vrijwilligers van de Stichting in de collecteweek langs de deuren. Wie de collecte heeft gemist, kan ook geld storten op giro 20 21 22, Nederlandse Brandwonden Stichting, Beverwijk.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: