Geweldige opbrengst unicefloop

Publicatiedatum: Woensdag 07 oktober 2009
GEWELDIGE OPBRENGST UNICEFLOOP

De leerlingen van de basisschool St. Anna hebben weer een mooie bijdrage geleverd aan de Unicefloop. Na de Unicefvoorlichting op school hebben zij bij familie, vrienden en bekenden sponsors gezocht en samen hebben de kinderen een bedrag van € 196,15 voor Unicef ingezameld. Geweldig gedaan!
In totaal hebben er 28 basisscholen meegedaan. De 1750 leerlingen van dezescholen die meededen een bedrag van € 25.424,66 aan sponsorgeld opgehaald.

Op zondag 27 september is de Unicefloop gelopen. De wandelroute ging vanaf blokhut De Hoefse Hut naar de Staatsbossen van Sint Anthonis. De route liep ook langs de Heksenboom in het bos waar die dag een heuse heks haar huis had ingericht. Gelukkig was ze niet eng, maar ze had volop praatjes voor jong en oud! Het was een mooie afwisselende wandeltocht op een stralend zonnige dag!

In totaal heeft de Unicefloop een bedrag van € 28.609,01 opgebracht. Dit geld is bestemd voor de campagne “Schoon water voor elk kind”. Unicef zet zich met deze campagne niet alleen in voor schoon water, maar ook voor sanitaire voorzieningen en kennis over hygiëne.
Het Unicefcomité Land van Cuijk bedankt voor dit geweldige resultaat niet alleen alle kinderen en hun ouders maar ook de vele sponsors die de kinderen hebben gesteund en de 28 deelnemende scholen.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: