Opnieuw geen winst voor mannen Avance

Publicatiedatum: Maandag 12 oktober 2009
Sambeek / Vortum-Mullem - Avance degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede divisie en heeft het nu in de regiodivisie, mede door het vertrek van een aantal spelers, moeilijk. Ook de derde wedstrijd werd verloren. Nuvo’68 was met 3-2 te sterk voor de Sambeekse ploeg.

In de tweede divisie blijven Energo en Flamingo’s het goed doen. Avance verloor in de regiodivisie opnieuw.

Vreugde bij Avance na een gescoord punt. Op de rug gezien Jan Brienen (11), de routinier die vanaf de tweede set goed inviel. foto Ed van Alem


Mannen regiodivisie  Avance - Nuvo’68 2-3

Opnieuw geen winst voor Avance, maar de jeugdige ploeg liet wel zien dat het potentie heeft. Avance miste spelverdeler Sjoerd van de Groes. In de eerste set trad daardoor nieuwkomer Bart Ermers aan, maar die kon niet voorkomen dat Avance zenuwachtig en zonder zelfvertrouwen begon en in de eerste set van de mat werd gespeeld.

In de tweede set nam routinier Jan Brienen de spelverdeling over en ontspon zich een spectaculair duel waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Uiteindelijk moest een vijfde set de beslissing brengen in Sambeek. Die werd, na een spannend slot, gewonnen door de bezoekers uit Nuenen. „Voor ons was deze wedstrijd goed voor het moraal. We hebben verloren, maar ook laten zien dat we kunnen volleyballen. Het is goed om te zien dat we nog zo’n goede spelverdeler achter de hand hebben. Jan Brienen heeft een belangrijke rol gespeeld in deze fantastische wedstrijd”, aldus Avance-aanvoerder Michel Uyen.

15-25, 25-21, 23-25, 26-24 en 13-15

Bron: De Gelderlander / foto: Ed van Alem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: