Tanya van Duren succesvol op Kampioenschappen.

Publicatiedatum: Maandag 12 oktober 2009
Tanya van Duren als solist succesvol op haar hoorn.

Afgelopen zondag 11 oktober werden in de muziekschool van Veldhoven de Brabantse Kampioenschappen voor solisten en ensembles gehouden.
Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen én de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen) en telde 32 uit regionale concoursen geselecteerde deelnemers.

De kwaliteit werd door jury Lex van Diepen (ooit dirigent van de Koninklijke Luchtmachtkapel) van uitzonderlijk hoog niveau genoemd. En dit bleek ook uit de punten welke er vergeven werden.

Tanya kwam met haar hoorn uit in de derde divisie en speelde het nummer Melodie van Clermon Lenom. Zij behaalde hiermee 86,4 van de maximaal 100 te halen punten wat in haar divisie een eerste plaats met promotie oplevert. Dit bleek bij de prijsuitreiking genoeg te zijn voor een derde plaats. Tanya moest Arnoud van Erp op Alt Saxofoon met 91,4 punten en Lieve Schoofs uit Sambeek op Klarinet met 91,8 punten voor laten gaan. Erg vond Tanya dit niet omdat ze haar eigen spel én punten behoorlijk verbeterd had en super blij was met haar voortreffelijk optreden.

Vóór dat de terugreis vanuit Veldhoven een aanvang had genomen had Tanya al weer de overweging gemaakt met welk nummer ze volgend jaar Fanfare Sint Cornelius in de tweede divisie zal vertegenwoordigen. Dit zal zijn op het Regionaal bondsconcours waar ze zich opnieuw zal proberen te kwalificeren voor de Brabantse Kampioenschappen voor solisten en ensembles 2010.

Het werk dat ze daar op haar hoorn zal brengen houdt ze nu nog even voor zichzelf.

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: