Prinsenpoule Fanfare

Publicatiedatum: Maandag 19 oktober 2009
Fanfare prinsen poule krijgt nieuwe naam

(van onze verslaggever)

Vortum-Mullem. Het is kermis in Vortum-Mullem, kermis maandag om precies te zijn, tijd dus voor het stropdas drinken bij café spoorzicht. Binnen is het lekker druk en terwijl de deelnemers elke 8 minuten een pilsje naar binnen staan te werken sta ik buiten te praten met Roel Ebben, niet alleen vroeg afvaller van dit fameuze spelletje maar ook drijvende kracht achter de Fanfare Prinsen Poule. Terwijl de warme lucht van binnen zich door en langs de ramen zich een weg naar buiten zoekt zodat er buiten zowaar een verwarmd terras ontstaat, steekt hij van wal. Het wordt een speciale editie dit jaar, niet alleen omdat het inmiddels alweer de 5e prinsen poule is, maar ook omdat er dit jaar een heuse sponsor de prinsen poule zal onder steunen. Zoals bekend komt al het geld wat wordt ingezet ( 1 euro per naam van de prins) maar ook de kosten van de sms ( éénmalig 0.50 cent) in de pot. Die wordt volledig uitgekeerd aan de winnaar. Maar de 3 sms’jes die je ontvangt met daarin de aanwijzingen van de nieuwe prins kosten natuurlijk geld, we zijn dan ook heel blij dat we een sponsor gevonden hebben die de kosten voor zijn rekening neemt. Vorig jaar hadden we de mazzel dat KPN die kosten betaalde. We hadden van te voren gebeld, omdat we bang waren voor een overbelasting van het sms net. Volgens KPN kon dit niet, toen dit toch gebeurde en alles plat lag, hebben ze ons ter compensatie een gratis sms bundel gegeven. Om dit in de toekomst te voorkomen hebben ze nu op het sportveld een extra telefoonmast gezet. Toen moesten we dus op zoek naar een sponsor, via KPN kwamen we in contact met de entertainment group. Zij wilden heel graag, maar wij hadden toch wat twijfels bij het bedrijf van Marco Borsato ( o.a.. Bekend van de hitsingels ROOD, ik leen niet meer van jou en de meeste dromen zijn verkocht). Daarbij waren we op zoek naar een lokaal bedrijf die zijn naam aan onze poule wilde verbinden en waarvan de naam bij onze Prinsen poule precies past.
We hebben zojuist de laatste onderhandelingen afgesloten. Wie het is? Dat zeg ik niet. Dat wordt donderdag avond 22 oktober rond 22.00 uur op grootse wijze onthuld worden door Vakkanjer Guus van Bree. Het wordt een hele happening, zelfs de fanfare zal daarbij aanwezig zijn. Wij zijn benieuwd.
Inmiddels is het stropdas drinken afgelopen, en wordt Erik Willems gekroond tot stropdas koning 2009. Met zijn vernieuwde tactiek (het bier wegslemmen, zodat de tegenstander moedeloos wordt en opgeeft) laat hij de concurrentie ver achter zich. Een tactiek die hij die zelfde avond trouwens nog zou bij schaven.Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: