Uitgifte bouwkavels in de gemeente Boxmeer

Publicatiedatum: Vrijdag 27 november 2009

INFORMATIE OVER UITGIFTE GEMEENTELIJKE BOUWKAVELS
Hieronder informeren wij u over de situatie rondom de uitgifte van gemeentelijke bouwkavels in relatie tot de kredietcrisis.

Situatie gedurende het afgelopen jaar 2009.
Vorig jaar heeft het college besloten om de kredietcrisis tot 1 januari 2010 af te wachten door geen aanvullende regels te stellen omtrent de verkoop van gemeentelijke bouwkavels. De kavels zijn dus alleen aangeboden aan mensen die ingeschreven staan voor de verschillende kerkdorpen.

Huidige situatie.
Gedurende het jaar 2009 waren kavels te koop in de kerkdorpen Oeffelt, Rijkevoort, Groeningen en Vierlingsbeek. Door de kredietcrisis is er weinig interesse (geweest) voor deze kavels.
In Oeffelt zijn daarom nog 6 kavels beschikbaar, in Rijkevoort nog 4, ook in Groeningen nog 4 en in Vierlingsbeek zijn nog 16 kavels beschikbaar.

Situatie gedurende het jaar 2010.
Het ziet er niet naar uit dat de situatie rondom de kredietcrisis op korte termijn wijzigt. Om die reden heeft de gemeente besloten om gedurende het komende jaar de regels omtrent de kavelverkoop iets aan te passen. Besloten is dat gedurende het jaar 2010, elke inwoner uit de gemeente Boxmeer in aanmerking kan komen voor een kavel in één van bovenstaande kerkdorpen.
Iemand die hiervoor in aanmerking wenst te komen moet hierin zelf het initiatief nemen door zich te melden bij het bedrijfsbureau Ruimte van de gemeente Boxmeer. De gemeente zal geen inwoners benaderen met de vraag of zij dit willen.

Nieuwe plannen.
In kerkdorpen waar nog gestart moet worden met de verkoop van gemeentelijke bouwkavels geldt uiteraard dat eerst alle ingeschrevenen voor dat specifieke kerkdorp worden benaderd. Als blijkt dat ook in deze kerkdorpen niet alle kavels verkocht kunnen worden geldt, gedurende het jaar 2010, dat elke inwoner van onze gemeente zich kan melden.

Meer informatie.
Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met het bedrijfsbureau Ruimte, via het algemene telefoonnummer van de gemeente: 0485-585911.

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Antoinette Visee

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: