Marcelino Thuis - Radius opbouwwerk gemeente Boxmeer

Publicatiedatum: Vrijdag 23 april 2010


Opbouwwerk komt naar U toe…

De gemeente Boxmeer hecht veel waarde aan de mening van de burger. Zo zijn er allerlei initiatieven waarbij u uw mening kunt laten horen. Denk hierbij aan het recht van inspreken voor publiek tijdens allerlei vergaderingen. Daarnaast zijn er ook veel wijk- en dorpsraden in de gemeente Boxmeer. Ook Vortum-Mullem heeft een goed draaiende dorpsraad.
Om het nog makkelijker te maken heeft de gemeente Boxmeer aan Radius (welzijnsorganisatie) de opdracht verstrekt opbouwwerk te verrichten in alle kernen van de gemeente Boxmeer.

Inmiddels ben ik aangenomen voor 26 uur en ik wil me, maar bovenal mijn werkwijze, kort aan u voorstellen: Mijn naam is Marcelino Thuis en heb al zo’n 25 jaar ervaring in diverse gemeenschappen binnen het welzijnswerk. Ik heb veel met jeugd te maken gehad, maar ook met andere doelgroepen heb ik gewerkt: wmoraden, dorpsraden, belangenverenigingen, zelforganisaties en heel veel vrije tijds verenigingen. Verder ben ik afkomstig van een hechte dorpsgemeenschap en daar woon ik nog steeds. Ik vind het onder andere om deze laatste reden zeer aantrekkelijk om binnen een plattelandsgemeenschap te mogen werken.

26 uur is natuurlijk niet zo heel veel voor zo’n uitgestrekt gebied als de gemeente Boxmeer. Toch wil ik met de voeten in de klei. Ik wil weten hoe het er werkelijk aan toe gaat in uw gemeenschap. De belangrijkste opdracht is dat ik een bijdrage lever aan de leefbaarheid binnen de kernen. Uit ervaring weet ik dat het op het platteland over het algemeen goed gaat. En als het dan even iets minder gaat, dan lossen we het zelf wel op. Prachtig is dat.

Ondanks alles zijn er altijd signalen waar een gemeenschap iets extra’s wil. Er wordt dan veel gesproken en gemopperd, maar verder is er niemand die initiatieven neemt. Voorbeelden waarmee ik aan de slag zou kunnen zijn:
- We maken ons zorgen om een paar oudere mensen die niet meer buiten komen: hoe gaat het met ze?
- Er is overlast op het schoolplein door een groep jongeren: hoe kunnen we dit oplossen?
- Er zitten ouderen regelmatig op een bankje te drinken: hoe lang gaat dit nog goed?
- Er zijn allerlei voorzieningen voor jeugd die op het regulier basisonderwijs zitten, welke voorzieningen zijn er voor kinderen die op speciaal onderwijs zitten? Hoe worden zij geïnformeerd?

Als u, als dorpsbewoner met zo’n soort vraag zit, neem gerust met mij contact op. Natuurlijk is dit kosteloos en ik kom graag een keer bij u buurten om het er eens rustig over te hebben.
Mijn e-mail adres is : marcelinothuis@radius-lvc.nl of telefonisch: 0485 - 574440
 

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Jos Tamminga

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: