Waarschijnlijk geen VORTUM in Zuid-Afrika

Publicatiedatum: Maandag 31 mei 2010
VORTUM-MULLEM - Het heeft er alle schijn van dat tijdens het WK-voetbal in geen enkel Zuid-Afrikaans stadion het bekende spandoek VORTUM te zien zal zijn. Niet dat de 47-jarige Vortummer Arold Arts, maker van de wijd en zijd bekende VORTUM-spandoeken, niet wil.



Integendeel. Hij heeft liefst vier tickets voor evenzoveel WK-duels (waaronder een pouleduel) van het Nederlands elftal op zak ter waarde van in totaal 1.100 euro.

Het probleem is dat Arts niet weet hoe hij in Zuid-Afrika moet komen. Arts: "Aanvankelijk had ik me aangemeld voor een zogenaamde hupvlucht van reisbureau OAD. Dat wil zeggen 12 uur heen vliegen, 12 uur daar voor de wedstrijd en 12 uur voor de terugreis. Daar betaal je dan 1.800 euro exclusief tickets voor. Maar dan hoef je daar niet te blijven, want daar zit ik niet op te wachten. Maar door veel te weinig belangstelling heeft OAD de eerst vluchten geannuleerd."

Dat wil zeggen dat Arts in elk geval het WK-duel Kameroen-Nederland op 24 juni mist. "Nee, een andere mogelijkheid om er te komen weet ik echt niet. Ik heel internet al afgestruind. En ik wil er echt niet voor een week naar toe." Hij heeft ook tickets voor de kwart- en halve finale en voor de WK-finale, mocht Nederland zover komen. "Ook daar wil OAD hupvluchten voor inzetten. Ik hoop dat als Nederland de voorronde overleeft die wel doorgaan. Het is een hele inspanning om in 36 uur op en neer te reizen voor een voetbalwedstrijd. Ik heb het er graag voor over. Het is mijn passie." Arold Arts onder zijn spandoek in zijn woonplaats Vortum-Mullem.

bron: Gelderlander / foto: Henk Baltussen

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: