VGTUMULT sluit 1e seizoen in stijl af!

Publicatiedatum: Maandag 28 juni 2010
VGTUMULT sluit seizoen in stijl af.

VGTUMULT heeft op zondag 27 juni jl. het seizoen 2009/2010 in stijl afgesloten. VGTUMULT is officieel opgericht in oktober 2009. Toen was het groot feest bij Mat en Lies. Amper 1 jaar later mochten de mannen en vrouwen van VGTUMULT jl. zondag al haar sponsoren bedanken voor de officiële presentatie van de complete kledinglijn en later die dag werd een 3e plaats gescoord op een groot festival in Afferden (Gld.).

In de vroege ochtend werden alle sponsoren van VGTUMULT onthaald op een lekker ontbijt. Het was druk bij Mat en Lies. Zo'n 90 'vrienden van VGTUMULT (groot en klein) schoven aan. Tijdens dat ontbijt werd de complete kledinglijn van VGTUMULT gepresenteerd. De broeken, blousen en petten waren er al, maar....nu werd ook 'the finishing touch', de jas, getoond. De mannen en vrouwen van VGTUMULT zijn voortaan van top tot teen aangekleed. Met dank aan 13 lokale ‘vrienden van VGTUMULT’ én aan moeder CV DE PLEKKERS.

Aansluitend aan het sponsorontbijt toog de hele club naar Afferden. Daar was een groot kapellenfestival. Het geheel was onderdeel van een groots opgezet weekend in Afferden. Niet alleen een braderie, kapellenfestival en kermis waren daar georganiseerd, maar ook het NK Trekker-trek en NK Combine-racen. Dat was kostje voor de mannen..... Het was er druk, mischien niet de 10.000 bezoekers die in de kranten staan genoemd, maar een paar duizend mensen waren er zeker op af gekomen. 

Er hadden zich 11 kapellen opgegeven voor de dweildag. Helaas moesten zich er 2 afmelden....  De wel aanwezige kapellen werden beoordeeld op een 4-tal podia. De mannen en vrouwen van VGTUMULT scoorden een mooie podiumplek en werden verdienstelijk 3e in dit interregionale veld. Winnaar werd HOB uit Brummen. Vermeldenswaardig is het compliment dat de trompetsectie van VGTUMULT kreeg; deze werd geroemd om haar samenspel en harmonieuze klanken. Overigens was het slagwerk van mening dat ook zij een eervolle vermelding hadden verdiend, maar dat terzijde....

Voor de mannen en vrouwen van VGTUMULT zit het 1e seizoen er nu op. In oktober gaat het nieuwe seizoen van start. Inmiddels staan er al meer dan 20 optredens gepland, staat een 1e CD op de rol en wil het gezelschap een internationale muziekreis gaan maken in het nieuwe seizoen. Kortom, Vortum-Mullem gaat nog veel meer van VGTUMULT horen!

Bron: VG Tumult

Geplaatst door: Maarten Ebben

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: