karmelkring Boxmeer nieuw bezinningsprogramma 2010-2011

Publicatiedatum: Donderdag 22 juli 2010
Karmelkring Boxmeer nieuw bezinningsprogramma 2010-2011

Het bezinningsprogramma van Karmelkring Boxmeer voor het volgend seizoen 2010-2011 is gereed.
Het aanbod van Karmelkring Boxmeer is bedoeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen in de vragen die ons leven en geloven met zich brengt en voor ieder die geïnteresseerd is in de Karmel en haar spiritualiteit.

Ook aan de parochianen en vrijwilligers in de Karmelparochie Boxmeer samenwerkend en eind dit jaar fuserend met Sambeek en Vortum Mullem hoopt Karmelkring Boxmeer opnieuw een aanbod te doen dat hen van dienst kan zijn bij hun persoonlijk beleven van geloof en om met plezier te kunnen werken.

Het nieuwe programma ligt in brochurevorm achter in de parochiekerken.
U kunt hiervan ook een exemplaar per e-mail aanvragen bij karmelkringboxmeer@karmel.nl

In september starten – weer - de volgende bezinningsmogelijkheden:

· Samen Bijbel Lezen
We lezen een verhaal uit het Evangelie. Samen zitten we dus rond de Schrift. Samen zoeken we naar de betekenis van het verhaal voor ons leven nu. We proberen de Schrift tot spreken te brengen voor ieder persoonlijk en voor ons samen. We gebruiken steeds dezelfde methode om de tekst te lezen en te leren verstaan en te laten spreken. Deelname is per ochtend mogelijk. Iedere keer lezen we een ander gedeelte uit het Evangelie.
Begeleiding: Tjeu Timmermans o.carm. en pastor
Data: vrijdag 10 sept., 8 okt., 5 nov., 10 dec., 28 jan., 25 febr., 25 maart; 29 april, 27 mei en 17 juni
Tijd: 10.00 - 11.30 uur
Plaats: Pastoraal Centrum, Van Sasse van Ysseltstraat 8 Boxmeer

· ‘Participatio Actuosa: deelname aan liturgische muziek’
Door kerk en wetenschappers is er veel gepubliceerd over de rol en de functie van muziek in de liturgie, alsook over de deelname van het volk aan muziek tijdens liturgie (ook wel ‘participatio actuosa’ genoemd sinds deze term door het Tweede Vaticaans Concilie zo centraal kwam te staan). Vanavond kijken we naar muziek in de liturgie, en de deelname van het volk daaraan, vanuit het oogpunt van de scheppers van de liturgische muziek, dus vanuit de componisten. Er worden onder meer een aantal kerkcomponisten besproken, waaronder Antoine Oomen (de componist van de liederen van Huub Oosterhuis).
Begeleiding: Clara Lammers Lisnet, theologe
Datum: woensdag 6 oktober
Tijd: 19.45 - 21.30 uur
Plaats: Pastoraal Centrum, Van Sasse van Ysseltstraat 8 Boxmeer

Hoe leer ik mediteren?
We kunnen in relatie treden met God bijvoorbeeld door het lezen van de Schrift, of het spreken van een woord van liefde tot God; We kunnen ook gaan leren luisteren in stilte…daar is geen inspanning voor nodig, God neemt het over.
Heeft u behoefte aan stilte, aan ruimte om te luisteren naar de Stem van God? En wel eens aan mediteren gedacht? Zou u willen proeven aan hoe u dit in praktijk zou kunnen doen? Op deze avonden krijgt u richtlijnen en krijgt u de mogelijkheid te onderzoeken welke vorm bij u past in uw leven. Er zal uitwisseling zijn en u kunt alles vragen.
Begeleiding: zr. Marion Loermans o.carm.
Data: dinsdag 14 sept., 21 sept., 28 sept., 5oct., 12 okt. 2010
Tijd: 19.45-21.30uur
Plaats: Karmelklooster, ingang Kerkpad 1;

Meer informatie en inschrijfmogelijkheid voor het bezinningsprogramma vindt u ook op onze nieuwe website www.karmelcentra.nl/boxmeer-----------------------------------------------------------

· Als religieus leven, als de Karmel u raakt …
Inlichtingen bij: Minie Pasop of Gerard Westendorp, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, tel. 0485-562155 / 562151, m.pasop@karmel.nl en g.westendorp@karmel.nl
Zie ook de vernieuwde website: www.karmel.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: