UNICEF-loop voor het Recht op gezondheid

Publicatiedatum: Dinsdag 21 september 2010
UNICEF-loop voor het Recht op gezondheid

Basisschool St. Anna doet met groep 7 en 8 weer mee aan de UNICEF-loop. In de tweede schoolweek komt een UNICEF-voorlichter op school vertellen over het werk van UNICEF en over het thema van de loop. Daarna zoeken de kinderen in het weekend van 25-26 september zoveel mogelijk sponsors onder familie, vrienden en bekenden.
De opbrengst is dit jaar bestemd voor de kinderrechten en dan met name voor het Recht op gezondheid. Jaarlijks sterven er zes miljoen kinderen door ziektes als longontsteking, diarree, malaria of als gevolg van aids. UNICEF zorgt voor het terugdringen van deze kindersterfte door te zorgen gezondheidscentra, schoon water, sanitaire voorzieningen, voorlichting en door inentingscampagnes en het beschikbaar stellen van klamboes.

Op zondag 3 oktober wordt de Unicefloop gehouden. Zoals altijd is het een feestelijke, afwisselende wandeltocht van ongeveer zes kilometer, dit keer door de bossen van Overloon. Er is muziek, iedereen krijgt onderweg drinken en een appel en kinderen maken kans op een leuke UNICEF-prijs als ze de opdrachten tijdens de route goed beantwoorden.
De start/finish van de UNICEF-loop is bij De Raaijhal, Raaijweg 15-17 in Overloon. Starten kan tussen 11.00 en 13.30 uur en een startkaart kost € 2,-. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: