Afsluiting schoolproject Cultureel Erfgoed

Publicatiedatum: Donderdag 28 oktober 2010
Afsluiting schoolproject Cultureel Erfgoed
B.S.Sint Anna in samenwerking met de fanfare


Donderdag 4 november wordt het project Cultureelerfgoed a la Carte afgesloten met een feestelijke presentatie. Dit doen de kinderen samen met de fanfare.

Locatie: gemeenschapshuis
Aanvang: 19.00uur


Om het programma voor de kinderen niet al te laat te maken, vragen wij u op tijd aanwezig te zijn zodat we daadwerkelijk om 19.00uur kunnen beginnen met het programma.

Op deze avond zullen de kinderen hun project per groep presenteren. Ook de fanfare zal muzikaal haar steentje bijdragen door deze avond te voorzien van de nodige mooie muziekstukken. Bij enkele stukken zullen kinderen ook een belangrijke rol spelen. Kortom: laat u verrassen!

Uiterlijk 20.00uur willen we deze avond sluiten.


Nadere uitleg m.b.t. project cultureel erfgoed:

Donderdag 30 september zijn we gestart met het project Cultureel Erfgoed voor de gehele school.
In de afgelopen schoolweken hebben de leerlingen kennis kunnen maken met erfgoed uit de eigen omgeving, middels het schoolproject Erfgoed a la Carte.
Voor de groepen 1 t/m 4 stond en staat verzamelen en bewaren centraal met als hoofdgedachte als je zaken bewaard kun je het verleden in stand houden…….geschiedenis schrijven!
Vanaf groep 5 is de omgeving verder verkend en komen meer spannende zaken aan de orde.
Groep 5 en 6 verdiepen zich o.a. in oude gebruiken zoals de gilden, fanfares, oude spelen en zelfs de kermis komt aan bod. Ze leren verbanden te leggen tussen de sporen uit het verleden en hun eigen dagelijkse leven.
Groep 7 en 8 gaan aan het werk met opgraven vanuit de archeologie. Ze ervaren hoe spannend dit kan zijn en dat je de gevonden voorwerpen kunt besschrijven aan de hand van literatuur en opzoeken wat het geweest kan zijn. Kortom de afgelopen weken is iedereen van de St. Anna het verleden in gedoken!
De fanfare bestaat dit jaar 100 jaar en heeft al volop geschiedenis geschreven. We vinden het een eer om met hen dit cultureel erfgoedproject donderdag 4 november feestelijk af te sluiten.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: