IJzersterke volbloed, Ferro Sensation: toppaard wint koersen

Publicatiedatum: Zaterdag 13 november 2010
VORTUM MULLEM - En dan komt de ruin naar buiten vanuit zijn winterstal.
Eigenaar Cor Derks van de Ven (63) moet al zijn kracht en routine inzetten om zijn zo succesvolle, majestueuze, vierjarige volbloed Ferro Sensation in toom te houden. 

Ferro Sensation - Toppaard wint koersen
De supertrotse eigenaren bij hun zo zeer succesvol, ijzersterke volbloed renpaard Ferro Sensation.

Zijn charmante eega Truus (57) staat even verder al te wachten voor het maken van een foto met in haar handen een paar van de vele prijzen die hun trots in 2010 gewonnen heeft in Duitsland en België, te weten in Dortmund, Frankfurt, Mülheim, Ghlin (België), Bremen en Baden Baden. Zes zeges op acht starts. Een formidabel resultaat.

Ferro Sensation wordt getraind bij stal Pubben in Sevenum. Boxmeer telt, aldus Cor, zelfs twee succesvolle stallen voor de rensport: Stal van Kempen en stal Wolters. Ferro, gezegend met een ijzersterke eindsprint, zou ook een zeer geschikt paard zijn voor de befaamde Metworstrennen, maar ik ben uiterst voorzichtig met hem. Zijn favoriete afstand is 1200 tot 1600 meter. Ferro wordt bereden door de Belg Stephen Hellyn of Daniël Klomp (Nederlander). “Ik hoop samen met Truus dat Ferro Sensation genomineerd zal worden voor het Paard van het jaar 2010, een uitverkiezing, die ergens in begin 2011, nog voor de Metworstennen dus, plaats zal vinden met als organisatoren Frank van Eck en Frans Knuiman, twee oud Koningen. Mag Luciën van der Meulen uit Rijkevoort dit jaar dan zonder meer en terecht de meest succesvolle paardeneigenaar uit de regio Boxmeer, het walhalla en centrum van de rensport in Nederland, zijn, Ferro Sensation is dit jaar zonder twijfel het meest geprezen paard met tienduizenden euro’s aan gewonnen prijzengeld en een schat aan trofeeën.”

De familie Derks van de Ven aan de Langstraat, rustend agrariër en paardenhouder, is twee getrouwde volwassen dochters rijk, die al uitgevlogen zijn naar Wanroij en Grave. Drie paarden hebben ze thans in bezit: Fighting Sensation, een vijfjarige volbloed merry; Force Sensation, een drie jarige volbloed merry, die nu in training is voor 2011 en hopelijk aan de start zal verschijnen bij de Derby in Duindigt; en natuurlijk Ferro Sensation. Ferro is een halfbroer van hun ook succesvolle paard Flair Sensation, dat in 2006 tweede werd in de Derby en daarnaast begin 2007 Paard van het Jaar werd bij een verkiezing in café ’t Centrum Boxmeer. Ferro Sensation heeft volgens Truus de volgende karaktereigenschappen:”Geen gemakkelijk paard, een echte dondersteen, zeer temperamentvol en intelligent. Hij staat nu bij ons op stal (oktober tot februari) en gaat dan weer naar stal Pubben. In 2011 zal Ferro bij acht renkoersen aan de start verschijnen.

DOOR: FRANS FLEUREN
FOTO: TOM OOSTHOUT
Bron: De Weekendkrant Boxmeer

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: